2016. április 17., vasárnap

A nagy szárazsampon összecsapás!

Sziasztok!

Szeretitek a száraz samponokat? Szerintem jó kis találmány, mert egy nappal simán ki lehet vele tolni a hajmosások közti időszakot. Ez az időspórolás miatt is jó, no meg az sem hátrány, hogy a hajnak nem tesz jót a túl sűrű hajmosás, főleg ha festett és a festék vagy színező is kevésbé kopik ki belőle. A sima babaposira való hintőpor is beválik a célnak, de az macerásabb, könnyebben hagy fehér réteget a hajtöveken, ami lássuk be, főként sötét hajtónus esetén tényleg nem túl esztétikus. Na de ha belépünk a drogériákba, akkor válogathatunk a különböző árfekvésű és márkájú termékek közül, ugyanis van a Rossmannak saját márkás Isana-ja, a dm-nek szintén saját márkás Balea-ja, valamint a Syoss, az Avon, a Dove és a sokak által emlegetett Batiste ami már kis hazánkban is elérhető.




Nálam két fontos szempont van a választást tekintve, a legfontosabb az illat és a hatékonyság. Az első azért mert érzékeny orrom van, nem bírok büdös számomra nem tetsző,kellemetlen illatot elviselni magamon, főleg nem hosszú távon, az utóbbit meg nyilván értitek, hiszen ha megvásárolok egy terméket, akkor az működjön, hozza azt amire ki lett találva. Nos, itt kezdődtek a problémák. 
Én négy terméket próbáltam ki eddig, az első amit használtam és a teljes flakonnal elfogyasztottam, az a dm saját márkása volt, a ..., erről sajnos már nincs képem mert jó régen volt, de szúrok be nektek egyet a netről, hogy vizualizálni is tudjátok melyikről lesz szó. 




(A termék képe innen származik és a krémmánia oldala elérhető ITT )

Ez a Balea száraz  sampon volt életem elsője. Nos akkor még nem tudtam mihez hasonlítani így nem is tartottam olyan rossznak... azóta a véleményem merőben más. Az ára 5-600 Ft közötti, ezért 200 ml termék jár. Nem drága ez tény, de számomra folytogatóan poros, fehér és büdös... Nem tudom azt az illatot mihez hasonlítani, de nekem ez a tipikus száraz sampon illat lett azóta mert más márkáénak ugyanez a szaga volt... ez szag, és nem illat. Nem vészesen erős,ez volt a szerencse és az árához mérten azért teljesített, nem mondom, hogy egy próbát nem ér meg.


Így néz ki, az ára is kedvezőbb mindeössze 4-500 Ft szintén 200 ml-ért. Az illata sokkal kellemesebb, az állaga is jobb és nekem jobban hozta amit kellett, mint a Balea. Egész jó kis termék, nem mondom,hogy imádtam, de egészen kedveltem. Erre tényleg azt merem mondani, hogy nyugodtan tegyetek vele egy próbát ha ár-érték arányban jót kerestek,főleg,hogy ez nem is folytogatós annyira. 


A következő választásom szintén egy Balea volt, nem tudom mit hittem, hogy majd ez annyira jó lesz? Igen, mert az első Balea nem volt szörnyű, de ez még kifejezetten kapható sötét és világos hajra is, gondoltam de jó,akkor biztos színezett és előbb megoldom vele a dolgot mert kifésülni sem kell annyira erősen hiszen nem üt el a színe. Álmodj királylány, nem volt így, hiába a színezés ami a fúvókáján ugyan látszott,de a hajamon nem ( hogyan? ) és az a szag, amit ez kapott az leírhatatlan. Ugyan az az éles,erős száraz sampon szag mint az előző Baleásnál, de ez förtelmesen tartós és erős és folytogatóan szálló por. Nem ajánlom senkinek annak ellenére,hogy olcsó, 400 Ft és szintén 200 ml. Nem is értem ezt minek készítették el, számomra ez egy rejtély azóta is,hogy mit gondoltak ? Ez nem zárja ki azt, hogy a szaga másnak ne jönne be vagy ne válna be a termék, de nekem nem működött. Meg is szabadultam tőle...



Az előző csalódás okán döntöttem úgy,hogy akkor lássuk a Batiste-ot. Agyon van hipeolva, dícsérve, kíváncsi leszek tényleg olyan jó-e. Ugyanis el kell mondanom, az agyon dícsért dolgok általában nálam nem működnek, nem tudom miért, de tényleg nem. No de megszagolgattam a négyféle verziót, már eleve ez pozitív volt számomra, hogy négyből kettőnek tetszett az illata, nem csupán elviselhető volt, tetszett, ami fontos mert nem akarok egész nap egy számomra nem jó illattal körüllengve létezni. Az ára ugyan kissé borsos 1200- 1500Ft  körüli, de akcióznak gyakran, érdemesebb akkor megvenni. A tapasztalataim azt mutatják, hogy itt bizony van alapja annak a felkapottságnak. Szuper illat, jó teljesítmény! Az illatot még este is érzem és nem zsírosodik vagy lapul vissza  a hajam. A döntésem az,hogy nem fogok másmilyet venni, nem fogok kísérletezni én maradni fogok ennél, mert eddig magasan ez a legjobb amit kipróbáltam!

Az Avon, Dove és Syoss termékeiről nincsenek tapasztalataim. Az Avon nemrég kijött darabjáról sajnos nem jókat olvastam, de lehet valakinek bejön, viszont drága, a Dove-ról jót hallottam a Syoss-ról pedig azt,hogy büdös. De amíg nincs saját tapasztalatom velük kapcsolatban,rájuk bővebben nem térnék ki.


Nektek van kedvencetek? Melyik lenne az?

Köszönöm,hogy benéztetek hozzám,puszi:




2 megjegyzés:

Kamilla írta...

Én a Baleából a világos hajra valót vettem meg, hiába nincs világos hajam (csak az volt :D) és az nagyon jó, majdnem olyan, mint a régi Trend It Up, ami aztán meg tényleg az etalon. De akkor örülök, hogy ebből nem volt :D

hajnoca3 írta...

Lehet az jobb, nem tudom :D De a barátnőm azt mondta neki bejön és szerinte nem büdös és működik, szóval lehet nekem nem jó csak :/