2018. október 25., csütörtök

Mikor lett ciki a kupon napokon vásárolni? / Glamour napok 2018. Ősz

Sziasztok !

Egy olyan tendencia elterjedését figyeltem meg mostanság, ami meglepő, meghökkentő és szerintem megosztósága mellett kissé visszatetszést kiváltó jelenség. Ciki lett kuponnapokon vásárolni? Gondolkodtam ezen , és azt hittem én látom csak ezt az új ,,divatot", hogy most éppen nagyon  menő ha leszólják azt aki elmegy kuponozni Glamour napokon vagy Joy napokon, de szerintem nem. Ami a lényeg-és ez az én véleményem-  NEM! Nem ciki! Akkora a szabadszelleműség, had döntse el azt is mindenki, hogy mivel mit vásárol. 



Egyre több és több helyen látok olyan beszámolókat, hogy milyen furcsa az a lány, nő -ki mely életszakaszbelinek érzi magát- aki ilyenkor képes elmenni és a kis kuponjaival sorban állni, a ,,minimális" kedvezményekért éhezők viadalát vívni. Biztosan így van ez? Magamba és a környezetembe tekintettem, próbáltam nyitott szemmel és szívvel végigmenni a drogéria sorai között.

Bevallom kapkodom a fejem és hergelem magam az olyan videók és cikkek láttán, amikben szinte leszólják azokat az embereket, akik képesek kuponnal vásárolni és bemenni ilyenkor a tömött drogériába. Mikor most Glamour napokon benéztem a dm ablakain, éppen az jutott eszembe, hogy milyen érdekes az, hogy szinte minden generáció tagjai képviseltetik magukat most az üzletben, csak más-más pontokon.

Tény melyet én sem tagadok:  igen, drága az újság, nem mindig könnyű ilyenkor bejutni a sorok közé,  fárasztó, néha csalódik az ember. A kuponválaszték is egyre silányabb, de szerencsére idén a következő kuponnap ami nemsokára lesz sokkal nagyobb lehetőségeket nyújt majd,és ennek nagyon örülök! Amúgy is mindig találni legalább 3-4 hasznos kupont.
Ennek ellenére én is mindig elmegyek. Igenis elmegyek, mert -10- 60%-ig ténylegesen van amit érdemes kihasználni Emiatt érezzem magam furcsának? Ilyenkor fel lehet tölteni a háztartást a szükséges kellékekkel, tisztítószerekkel, tisztálkodószerekkel, amiken bizony sok tízezret spórolhatunk a tárcánk és jómagunk nem kis örömére. Ez az egyik alappillér, ami miatt megéri!

A másik dolog, hogy képzeljük el azokat az embereket, akik nem biztos, hogy olyan termékekhez juthatnak, amit így, kedvezménnyel lehet, hogy megengedhetnek maguknak, vagy a gyerekeiknek. Tudjátok mennyi nő van, aki nem használhat sminkeket mert inkább vesz a gyermekének egy cipőt minthogy magának egy szempillaspirált vegyen? - Had szögezzem le, mielőtt félre leszek értve- hálát adok az égnek, nem magamról beszélek, de mélyen együttérzek azokkal, akik így élnek. 
Hányan vesznek inkább százforintos boltban szappant vagy kávét, hogy egyáltalán tisztálkodni vagy kávézni tudjanak? Nekünk nem luxus ez, igaz? Sok mélyszegénységben élőnek minden lehet luxus. El sem merem képzelni milyen lehet meggondolni, hogy ma én egyek-e vagy a férjem. Pedig erre is akad példa bőven hazánkban- persze ez a sarkallatos része a dolognak- , és végzettségemhez köthetően sajnos olvastam cikkeket, kutatásokat amik erről tanúskodnak és rettentően elszomorítanak. Erre jön pár lány, aki körülbelül nulla empátiával kineveti azokat, akik szeretnek takarékoskodni, ne adj Isten ilyenkor feltölteni a háztartást. Ha pedig az a nő, vagy anya, esetleg család ilyenkor esetleg egy másik kategóriájú termékhez jut, az csodálatos dolog. 

Azt az egyet remélem, hogy amikor majd abba az életszakaszba lépnek ezek az emberek is egyszer, hogy nekik kell megkeresniük a család fenntartásához kellő keretet, tudják értékelni a munkájuk gyümölcsét és ők is örülnek majd a kuponoknak, egy kicsit ráeszmélnek,hogy ők voltak cikik, amiért ilyen lekicsinylően viselkedtek. 

Azon kuponok amiket mindig érdemes kihasználni (szerintem):

- Háztartási tisztítószerek
- Mosószerek
- Mosogatószerek
- Hajápolás-tisztítás
- Tisztálkodás- tusfürdő
- Női higiéniai termékek
+ amire éppen szükséged van és találsz hozzá kupont

Amiket én vásároltam a 2018. őszi Glamour napokon (magamnak és a családnak):



Szívesen veszem, ha leírjátok a véleményeteket, és bevallom érdekel is! 
Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzésem, szép napot kívánok nektek!

Ölel benneteket:



Nincsenek megjegyzések: