2015. január 1., csütörtök

Itt az új év, motiváld magad!

Sziasztok Blogolvasó Csibék!


Eljött az Új Év, eljött az új kihívások és lehetőségek ideje, engedjétek meg, hogy nagyon Boldog ÚJ Évet kívánjak nektek!... Mindig nehéz dolog ez a fogadalomtevés és az új év, az új 365 tiszta lap amit mi írunk majd tele és lesz aki meglöki a kezünket és kicsúszunk a margón vagy a vonalról...de vissza kell találni. Lehet nincs is értelme, mert gondoljunk csak bele, ugyan, mennyi ilyen elhangzott mantra teljesült a tavalyiakból mostanra?
Ide változás kell. Előbb egyszerűbb, apróbb lépésekkel kell kezdeni, aztán szinte életformává alakítani a célt, amit el akarsz érni. Én legalábbis így próbálom. Nem tettem fogadalmat, csak azt határoztam el saját magamnak, hogy megpróbálok kevésbé stresszesen és egészségesebben élni. Nagyon szeretem a zöldségeket, sokat is eszem belőlük, de ezentúl még többet akarok fogyasztani. Próbálok majd több folyadékot bevinni, többet mozogni és könnyebben túllendülni a stresszelő tényezőkön. Ez a legnehezebb terület az életemben és elég nagy kihívás számomra, nem is fogadkozok, csak próbálok cselekedni.






Első lépésként fogok venni egy kis mindent tudó határidőnaplót magamnak, valami szép nőcis darabot akarok, amibe mindent felírhatok magamnak, akár még idézeteket, erősítő mondatokat, emlékeket, mantrákat is.
Össze fogok gyűjteni magamnak motiváló képeket, amiket ebbe a kis secret book-ba bele fogok ragasztani. Lesz benne egy jókedvre derítős montázs is, amit majd akkor lapozok fel, ha éppen erőm fogytán leszek, vagy valaki vagy valami meg akar törni. Fel fogok állni és menni, menni tovább. Remélem idén sikerül elérnem azt, hogy állandósítsanak, ez a legnagyobb vágyam, mert nagyon nehéz így, de mindent továbbra is a legjobb tudásom szerint fogok megtenni, hogy ezután is elégedettek lehessenek a munkámmal, mint most.
Nem fog érdekelni a könyvek magas ára, igenis egy-két darabot meg fogok venni és nyomtatott formában fogom minden sorát elolvasni. Tudjátok a tabletemen falom a könyveket és imádom,hogy így egyszerre akár 20 kötet is nálam lehet és amihez kedvem van azt nyitom meg és olvasom. De semmi nem pótolhatja a valódi könyvek varázsát, az illatot, a lapozást, a lapok érintését és a könyv kézbefogását, ennyi luxus mindenkinek jár, még a nagyon magas könyvárak mellett is!
Csinálni fogok egy kis üveget, kidíszítem, és aprópénzt fogok benne gyűjteni, év végén pedig megveszek belőle valamit, amire nagyon vágytam!




Valósítsátok meg önmagatokat, cselekedjetek ahogy a szívetek súgja, az eszetek úgyis figyelmeztet ha valami nem oké,és ne hagyjátok, hogy mások megtörjenek. Tegyetek minden úgy, hogy ha egy év múlva ezen a napon itt ülünk majd, akkor azt mondhassuk: IGEN, SIKERÜLT!


Puszik: Hajnitok







Nincsenek megjegyzések: