2015. április 11., szombat

Street Style- Utcai divatinspirációk kis elemzéssel

Sziasztok!

Sokan közületek biztos vagyok benne, hogy követnek úgynevezett Street Style bloggereket, hogy csak párat említsek a teljesség igénye nélkül például Chiarát a Bloggersalad-ról, vagy Olivia Palermo-t, akik igazán inspiráló szettekkel váltak híressé,valamint az utcai divat ikonjaivá. Van amit nagyon eltalálnak, néha már extrémbe hajlik a stílusuk, de ami mindenképpen figyelemre méltó számomra, az az, hogy mernek merészek lenni, mernek önmaguk lenni, és érdekes kis megoldásokkal, néha extrém de még simán az ízlésbe beleférő kis elemekkel megfűszerezni az outfitjeiket. Ez inspirált engem is a mai posztom megírására, ami tulajdonképpen egy kicsit magamnak is szól, mert összegyűjtöttem benne három kategóriát, amit alkalmazni fogok a mindennapjaimban is.


A bohém

Sokszor a mi országunkban, főleg a kisebb helyeken, megyeszékhelyeken, nagyobb városokban még megbotránkozva néznek nőkre és lányokra, ha valami pluszt visznek a kinézetükbe. Legyen az egy élénk rúzs, vagy éppen egy merész kiegészítő. Nekem például van egy gyönyörűséges Deichmann szandálom, amit egyetlen egyszer mertem eddig felvenni, hangsúlyoznám, EDDIG, mert idén tavasszal és nyáron igenis fogom hordani, számomra ő a bohém darabom. De lehet az mint a képeken látjátok a szettetekben egy aranyos kis táska, ami állatkát formáz, vagy egy kiegészítő is akár ami kicsit másabb a megszokottnál. Míg a fővárosban ez teljesen elfogadott, elhihetitek, kisebb helyeken nem mindig.



Elegáns


Elegánsak lehetünk úgy is, hogy egy kicsit eltérünk a megszokott fehér-fekete kombinációtól,ami a legtöbbek fejében az elegáns szóról eszébe jut, hiszen beleverték mindenki fejébe a fekete szoknya-fehér blúz kombót ősanyáink, az iskolai és munkahelyi rendezvényeknek köszönhetően, itt elsősorban nem is az ilyenekre gondolok mikor az elegánsról beszélek, hanem a hétköznapi eleganciára. Szerencsére abba bőven lehet érdekességet csempészni. Idén a rojtok, és a csak fehér szettek nagyon menőnek számítanak, és milyen jó is ez,hiszen csinosan, kedvünkre alakíthatjuk . A farmer overallos megoldás pedig szerintem zseniális!


A dolgozó női viselet

Ez persze munkahelyfüggő és dresszkód függő. Jómagam is dolgoztam már olyan helyen ahol volt tiltólista, például a szoknya hossza maximum egy ujjnyival érhetett a térd felé, sőt olyan is volt,ahol tilos volt térd felé érőt viselni. Nehéz ehhez igazítani a már meglévő ruhatárunkat, de nem lehetetlen. Az elegáns mindig jó megoldás egy irodai munkába, de ezt viselhetjük lazán, fiatalosan, vagy komolyan is. Már a cipőválasztás is kulcsfontosságú, hiszen ha rohangálós a dolgunk, akkor nem túl kényelmes egész nap a fellegekben tipegni  8 cm-es szépségeken, akkor célszerűbb a telitalpat vagy a laposat választani. A legegyszerűbb a legjobb elvét vallom, az alapdarabok kombinálását a kiegészítőkkel. A kendők a kedvenceim, valamint a fehér vagy más egyszínű póló-felső egy farmerral, szoknyával mindig jó döntés!


Remélem tetszett ez a kis bejegyzés, írjátok meg nektek milyen a fogadtatása a lakhelyeteken ha kicsit változatosabban öltöztök mint minden második ember! 

Puszillak benneteket: Hajnitok

Nincsenek megjegyzések: