2015. április 2., csütörtök

Tavaszi- Húsvéti lakásdíszítési tippek és ötletek, készülj velem!

Sziasztok!

Itt a tavasz végérvényesen, a fák elkezdték illatos virágruhába bújtatni a lombkoronájukat, mindenhol a lila ibolya foltok és százszorszép csomók díszelegnek a füves területeket, aminek már a látványától is megremeg az új évszakra éhező lélek. Nekem nagy erőt ad a napsütés a sok pozitív hatása mellett, mert ugye D-vitamin meg stbstb, de már lélektani hatása is van a szervezetre,amit én nagyon érzek, főleg a hangulatomon, szóval álljatok meg, és egy percet adjatok a természetnek,hogy megmutassa a szépségét, és szagoljátok meg a levegőt, az igazi tavasz illat lengi be a környezetet. Na a szép kis kitekintés után,jöjjön a poszt valódi apropója, ami a Húsvét, a nyusziünnep közeledte, és ezzel kapcsolatosan a lakásdíszítésről szeretnék pár szót szólni, illetve korábbi évek tapasztalatán okulva, ,,csináld magad-diy" dolgokról beszélni, valamint a mindig jól működő jolly joker elemeket megmutatni.

Ajtó és asztaldíszek:

a két legfeltűnőbb és leginkább figyelemfelkeltőbb díszítési terület az ajtó, mert rögtön ezzel szembesül a hozzánk betérő vendég, netán locsoló, valamint az asztal.
Az ajtódíszek felhozatala szerteágazó lehet, vásárolhatunk szép függőket már párszáz forintokért, akár kis madárkalitkásat is, ami nekem személyes kedvencem és a Goods Marketekben és eurós boltokban elérhető pasztell színekben, vagy akár a kissé számomra már csicsás nyulas kis koszorúk közül.
Jó megoldás a tojás koszorú,amit mi magunk is elkészíthetünk néhány tojás, műtojás,ág vagy koszorúalap és ragasztó segítségével. Itt csupán az ízlésünk és a képzeletünk szab határt.

Asztaldíszek:

A tojás a legjobb megoldás. Egy kis műfű, szalma, egy kis kosárka, bele pár szép , különlegesebb tojás,és már kész is van a hangulatos ünnepi asztal. Nagyon ötletes megoldás a tojással kirakott átlátszó üvegváza, esetleg a virágot körbeölelő széna, elrejtett tojásokkal.





A lakás díszítésére is van pár hagyományos dolog, amit bevethetünk. A barka alapkellék, nem muszáj megvásárolni,ha a közeletekben van beszerző lehetőség, szedjetek Ti magatok! Az aranyvesszőről nem is beszélve. A tojásfához tökéletes lehet bármilyen olyan ág, amin nincs rügy. A kis dísztojások 50-80 Ft közötti áron kaphatóak a piacokon kb.,de festhetünk magunk is. Az alul középen található festett törött tojást már készítettem egyszer, nagyon aranyos kis dolgok sülhetnek ki belőle. A sütisütéshez pedig felhasználható a tojás belseje, így kettő dologhoz hasznosítjuk a tojásokat. Ha ebbe teszünk kis vizet, amibe ibolyát szedünk, akár pár szálat, vagy kis csokrot, az is jól mutat.

Remélem tudtam adni pár ötletet még így gyorsan az ünnep előtt!

Ti mivel készültök?

Sok puszi: Hajnitok 

Nincsenek megjegyzések: