2015. július 5., vasárnap

Málnás túrókrém recept

Sziasztok!

Mivel át kellett térnem a paleolit étkezésre, sajnos sok finomságról le kell mondanom. Nincs csoki, süti ami bárminemű fehér lisztből vagy akár gabonaféléből készült, nincs édesség. De néha megkívánja az ember a finomságokat, főleg ha körülötte mindenki tömi az ebédszünetről visszatérten a dupla mákos kalácsot, kókuszgolyót, és fagyit.
Ötletelnem kell, mert az egyik nagy kedvencem, a mézes szezámszelet ( a szezám és a méz engedettek) mellett, itthon is vágyom valamire, ami nem pusztán egy gyümölcs. Az édesítést az eritrinollal kell megoldanom, ami 0 % -os, így ehetek belőle nyugodtan és beilleszthető az étrendembe.
A tejtermékek sem megengedettek, de a kemény sajt még belefér, és egy félzsíros túró sem okoz óriási csapást néha, így jött a gyümölcsös túrókrém ötlete, amit meg is valósítottam és nagyon egyszerű,de mégis nagyon finom hűsítő egyben. A bolti túrókrémek tele vannak cukorral és egyéb káros dologgal, így magamnak készítem ezt az édességet.



Hozzávalók ( kb 3-4 adagra): 

Egy fél túró
Eritrinol / méz ízlés szerint
Egy pár csepp tej
Málna ( vagy más gyümölcs)
Citromhéj




Az elkészítése is pofon egyszerű. A fél csomag túrót egy villával összetöröm, majd ízlés szerint édesítem. Ez történthet paleo cukorral vagy mézzel is akár, ki melyiket szereti. Persze sima cukorral is elkészíthető annak, aki úgy kívánja fogyasztani. A málnákat alaposan megmostam, majd szintén a túróra téve összenyomkodtam a villával, egy fél citrom héját ráreszeltem. Végül egy kicsit fellazítandó, egy pár csepp tejet tettem hozzá. Ha minden benne van, összekeverem, teljesen masszává passzírozom a villával. A poharakba rakok egy réteg málnát, erre jön a túrókrém, megint egy réteg málna, majd ismét egy réteg túrókrém, és így tovább, míg a pohár meg nem telik.




Remélem ízleni fog annak aki kipróbálja :)

Sok puszi: Hajnitok

Nincsenek megjegyzések: