2015. december 13., vasárnap

Segítség, mit is ajándékozzak?

Sziasztok!

Bizony, vészesen fogy az idő az áldott napig, amikor is át kell adnunk szeretetünk jelképét a számunkra kedves embereknek. Na, de ez nem is olyan egyszerű. Jómagam idén nagyon szorgalmas és előrelátó voltam, így már csak kér apróság hiányzik, azon kívül mindenkinek megvan az ajándéka... Nem is jó ezt az utolsó pillanatra halasztani, mert a halogatásból késés lesz, a késésből a pánikolás, na abból meg aztán kapkodva vásárlás, és abból nem biztos, hogy valami jó sül ki. Jobb higgadtan átgondolva, már legalább 1-2 opcióval a fejben érkezni a halért sorban álló kilóméteres sorral vetekedésre váró üzletbe, a gyerekbömbölés és nénik húzós kocsijának dzsungelében pedig még nehezebb a döntés. Nézzetek körül a neten, a kölünböző drogériák oldalain eléggé jól lehet inspirálódni. E-bayről már késő rendelni, az sajnos nem ér ide.. de magyar oldalakról és online vásárlási felületekről még bátran kérhetünk akármit. 


Jómagam azt vallom 3 kategóriát különböztethetek meg az ajándékok között:

1. hasznos
2. haszontalan de szép
3. ennek a kombója, és ami titkon az illető vágya

Először ezt kell eldönteni, hogy van -e tippünk, vagy elejtett célzásunk mit szeretne a kiszemelt személy. Ha nincs, akkor jöhetnek az ötletek és variációk, legvégső esetben szoktam csak a tusfürdőszettekhez vagy ilyen előre összeállított csomagokhoz nyúlni, abban nem sok a személyes dolog, kivéve, ha pl. a illető kedvenc vagy régen vágyott parfümszettje az, de ilyenkor érdemes a csomagolásba valami pluszt, személyeset belevinni. 
Próbálok pár tippet adni, ötlet szálakat elindítani ha még nincs meg a tökéletes meglepetés. Három kategóriára osztottam az ajikat, nőknek-lányoknak, férfiaknak-srácoknak, gyerekeknek ( ezen belül fiú és lány), lássuk :)

Nőknek-lányoknak



A nőknek és gyerekeknek talán a legegyszerűbb ajándékot venni, de ez személyfüggő is. Ha magamból indulok ki,én szinte akárminek örülök ami csillog, csajos, vagy sminkkel vagy lakberendezéssel, divattal kapcsolatos vagy cuki. Lakberendezési tárgyak szerintem jók lehetnek, érdemes inspirációt gyűjteni előtte és végiggondolni illene-e az illető lakásába, itt térnék ki a gyertyatartókra és gyertyákra ami szerintem szinte minden nőcinek tuti ajándék, mert szép, isteni illatokban kaphatóak és a szeretet ünnepekor amúgy is jól jön. 
Sál-sapka-kesztyű, hogy meg ne fázzon senki a zimankóban, örök klasszikus, de figyeljünk oda milyen téli kabátja is van annak akinek adni akarjuk. Ugyan ez érvényes a parfümre és ékszerre ami mindig befutó ötlet, de illik-e a személyiségéhez, szereti e az adott illatkategóriát, mennyi idős stb. A telefontok is egy jó ötlet,ez szinte bárkinek tuti ajándék, amolyan jolly joker. 

Férfiaknak- srácoknak



Na nekik nehéz ajándékot venni, és jobb elfelejteni a klasszik nyakkendő-zokni párost mert szegényekkel ne szúrjunk már ki (kivéve ha külön kérik). Feledékenyebbeknek határidőnapló, kevésbé azoknak táska, parfüm sál, bögre, óra, füles vagy fejhallgató, és vicces dolog is kerülhet a fa alá. Plusz szuper ha tudjuk mi a hobbija vagy érdeklődési köre, milyen filmekért rajong, mert olyan relikviáknak mindig örülnek. 

Gyerekeknek ( fiú-lány)

Ők aztán mindennek örülnek! A játékokkal és kiegészítőkkel dunát lehet rekeszteni, csak a pénzkeretünk és időnk szabhat határt. Annyi ariságot lehet már venni, hogy nehéz dolguk lehet a szülőknek. Csak sajnos olyankor szomorodom el, mikor megtudom, hogy egy bizonyos meséből lévő baba pl 18 ezer Ft. MENNYI? Mindig a szülőket húzzák le, hiszen megveszi a kicsinek, persze,hogy megveszi,hogy csillogjon a szeme a karácsonyfa mellett.....

Remélem egy kicsit sikerült még így az utolsó hajrában segíteni pár apró tanáccsal. Sok sikert a vásárláshoz és kitartást az áruházakban!Legyetek ügyesek és szemfülesek!


Sok puszi: 




2 megjegyzés:

Isabelle írta...

Ú, nem tudod véletlenül, hogy az a csodaszép rózsaszín kesztyű milyen márka? *.*

hajnoca3 írta...

Szia! A Lindy Bop weboldalon van fent!Adok hozzá egy linket, polyvore-on találtam: http://www.lindybopusa.com/lynette-cream-leather-gloves-p2114?utm_source=Polyvore&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA&cid=USD&fo_c=1086&fo_k=358769641cfd7f9f72f6a6fa35887367&fo_s=polyvore

Remélem tudtam segíteni :)