2016. március 29., kedd

Húsvéti mese

Sziasztok!

Na ez az  ünnep is puff, elmúlt. Olyan gyorsan robogott végig az életemen mint egy gyorsvonat, ami kíméletlenül megy előre és nem áll meg a kis falusi helyeken! Tudjátok, a szokásos menet, sütés-főzés, készülődés és mivel mi vagyunk általában az ,,anyaállomás" így nagyon sokat készülünk a nagy családi evészetekre és összegyűlésekre, szóval már előtte milliószor vásárolni a hozzávalókat, aztán előkészületek, már pénteken sütés és szombaton főzés... vasárnap meg már reggel a frissensültek elkészítése és az egész napi kiszolgálás és ugrálás, egyszóval sürgés. Ne értsetek félre, nem esik nehezemre, de nehéz mert így annyira hamar eltelnek az ilyen pillanatok! 



Közben persze mókázásra is jut idő bőven, a Tescoban még unikornissá is átvedlettem egy pillanat erejéig. Mennyire aranyos már ez a kis fejpánt meg a vászontáska, ha lenne kislányom elhoztam volna neki :D Ilyen téren engem kilóra megvesznek majd, már most érzem, a gyerek ruharészlegről meg ne is beszéljünk. Az Istitől kapott boglárkám töretlenül hajt és hozza a szép virágait, tűztem mellé egy kis tojás díszt, ez az ablakomban hirdette az ünnep közeledtét. 


Aztán szombat délelőtt befestettem a tojásokat is. Pár éve szoktam ilyen növény nyomatos darabokat is készíteni, de nem szoktam modernkedni, nálunk az nem divat, mi a sima egyszínűeket és nyomatosakat kedveljük, itt nincs se pöttyös se arany csillámos, ez a szokás :) Persze a végén bekenem zsírral attól lesz szép és fényes!


Itt névnapoztunk és a szűk családnak tojt a nyuszi.. édességeket anyunak és apunak tőlem, Marcikának halas falatkákat, Rokkónak franciadrazsét, nekem pedig diabetikus édességeket és a névnapomra egy sütibabát. Ennek az a története, hogy kislánykoromban a szomszéd lánynak volt és én teljesen belezúgtam, imádtam! Nagyon szerettem volna, de anyuék hiába járták be a fél várost, hogy valami ünnepre megajándékozzanak vele, nem volt.. sehol! Azóta sem felejtettem, és jókat emlegettük itthon, meg Istinek is meséltem már.. Anya nem felejtette el és talált, és ezt kaptam tőlük a névnapomra! Csoki illatú, és nagyon szép, teljesen visszahozza a gyermekkorom, és nagy becsben tartom,itt álldogál az éjjeliszekrényemen, teljesen meghatódtam miatta :) 



Aztán másnap reggel koránkelés, sütés készülés! Szerencsére eléggé összeszokottan dolgozunk a konyhában anyuval így 11 emberre simán megfőzünk és elővarázsoljuk a menüt. Volt minden mi szem-szájnak ingere. Megérkezett a csapat, megjött a nyuszi is mert a gyerekek már izgatottak voltak. Utána  a szokásos, beszélgetés, ebéd, pihi és ilyenek következtek. 
Másnap azaz hétfőn hálistennek megúsztam a nagyobb locsolásokat, utálom egyszerűen ezt a szokást... gusztustalan a sok pacsuli ami keveredik az ember haján.. régen könnyeztem a hideg fejemen csurgó kölniktől.. most is érzem azt az érzést.. váá... Mindegy is ! 
Délután Istivel elmentünk moziba, és jaj dejóóó volt! imádtam a filmet, a kedvencem harmadik részét néztünk, a Divergent sorozatból az Allegiant, de majd írok róla filmvéleményt.



Nálatok hogy telt a Húsvét? Vannak szokások amiken nem változtattok?

Puszi nektek:



Nincsenek megjegyzések: