2016. május 13., péntek

Filmajánló: Allegiant ( Beavatott sorozat )

Sziasztok!


Még pár hete sikerült eljutni a kedvenc filmsorozatom 3. részére a, a Divergent azaz Bevatatott 3. részére, az Allegiant-re. Nagyon vártam, nagyon izgatott voltam és aggódtam, hogy lemaradok róla, így is eléggé a film lecsengése végén sikerült beülni rá a Cinema City-ben. 
Hú, nehéz mesélni a filmről, mert nyilván a kedvencem lévén nekem tetszett. Ajánlom, hogy aki még nem látta az első részeket és szereti a futurisztikus jövőkép elképzeléseket, az tegye meg, neki biztosan tetszeni fog. A történet szerint ebben a részben végre megnyílik az út főhőseink előtt és átszöknek az eddig általuk ismeretlen, falon túli világba, ahol megoldást várnak a csoportrendszerek eltörlésével és egyben az emberiség sorsával kapcsolatban. A könyv sorozat is nagyon jó egyébként, az nyilván részletesebben adja vissza a leírásokat, a szereplős érzelmeit. Négy részből áll a könyvsorozat, a filmek azonban az utolsó kötetet két részre osztották. Gyanítom a kiegészítő kötetből,aminek a címe Négyes nem lesz már film.



És akkor a történet:Az alaptörténet lényege ugye, hogy négy csoport volt egy nagy háború után ami a világot megrengette, a béke érdekében: a barátságosak, a műveltek, az őszinték és a bátrak. Mind-mind más elveket és életformát vallanak, amikhez a tagjaiknak alkalmazkodniuk kell. 16 évesen mindenki csoportot választ, új életet kezdhet ha akar. Beatrice Prior a főszereplő bár bűntudat gyötri, az önfeláldozók helyett ahova született a bátrakhoz kerül és sok megpróbáltatás vár rá... kiderül,hogy elfajzott, azaz minden csoportba beleillik, amit sokan rossz dologként fognak fel,ám kiderül,hogy valójában ,,kitüntetés" és ez maga a megoldás az emberiség problémájára, a háborúk elkerülésére. Itt jön képbe ez a rész.  Tris és Négyes egy pár társával elmennek a megmaradt , falon túli emberek világába, ahol azonban hosszas bájolgás után Tris is rádöbben, hogy ez bizony nem az a világ, amit maguknak és embertársaiknak kívánna, így sok áltatás és becsapás, szerelmi bizalmi próbatétel után kénytelenek visszamenni a régi városkájukba.. de ezt a külső város biztos nem fogja szó nélkül hagyni. A megoldást ugyanis Trisben és egyben 100 %-ig elfajzott mivoltában látják, ugyanis a csoportrendszer csak egy kísérlet része volt. Többet nem árulok el!

Az én véleményem: nagyon jó volt. Moziban még jobb és nagyobb élmény. Nekem tetszett és szívesen újranézem majd, de előbb a könyvet akarok kiolvasni. Jövő év nyarán jelenik meg az új rész amit izgatottan várok majd. 

Tehát ajánlom nektek mind a könyvet mind a filmet! nézzétek meg :)

Olvastátok vagy láttátok már valamelyik részt? Tetszett?

Köszönöm,hogy benéztetek:




Nincsenek megjegyzések: