2016. november 30., szerda

Ünnepváró tippek tőlem

Sziasztok!

Ha Ti is annyira imádjátok a Karácsonyt, a meghitt ünnepeket mint én, akkor lehet,hogy rájöttetek,ez bizony hamar elillan, ha csak azt a pár napot ünnepeljük és élvezzük ki ténylegesen, ami maga 24-26-ig tart. Úgy döntöttem még pár éve, hogy a várakozás időszakát is szeretném apró ünnepként megélni, mert ezzel fokozhatom az élvezetet és kitolhatom azt a bársonyos érzést ami ilyenkor körbelengi a szívem. Ehhez szeretnék veletek pár ötletet megosztani, hátha Ti is olyan örök álmodozók vagytok mint jómagam!

Advent

Sose felejts el adventi koszorút készíteni és meggyújtani az éppen aktuális gyertyát a vasárnapokon. Forró teásbögre a kézbe, családi összekuckózás és a gyertya fénye mellett mehet a sztorizás, a nosztalgiázás. Engem ez feltölt mindig szeretettel,békével és jobb lesz a kedvem is tőle.
Mondhatjátok,hogy ez klisé, de ezt nem hagyhattam ki a felsorolásból annyira az alapot képezi.


Élvezd az OTTHON melegét

Az otthon a legmegnyugtatóbb hely a világon. Mikor hazaérkezem egy nehéz nap után, itt biztonságban, kényelmesen érzem magam, minden bajom elfelejthetem a puha takaróm alatt, a nagy ágyamban. Imádom a kötött mamusz-zoknikat, most a kedvencem a képen látható fehér pom-pom- os darab, ami éjjel is melegen tartja a fázós talpacskáimat. Ehhez társítottam egy karácsonyi képekkel teli Tesco magazint( ingyenes kiadvány-Otthon címmel), ami a lelkemet is megmelengette és nyugalommal töltött el.


Fess ünnepi hangulatú körmöket

Egy manikűr is nagyon kellemesen hozzájárul a hangulat kialakulásához. A piros szín alapdarab ebben az időszakban, és mivel a legtöbb nő gyűjteményében ott lapul, bátran kapjátok elő, bolondítsátok meg egy kis csillámmal,amiből ebben az időszakban sosem lehet túl sok, és máris ünnepies díszbe vontátok a körmeiteket.


Látogass el városi gyertyagyújtásra, betlehemhez, állatsimogatóhoz

A legtöbb városban a város koszorúján közös gyertyagyújtáson vehetünk részt, amin az óriási koszorú már önmagában szép látványosság. Utána egy séta a kedvesünkkel a fényfüzérek rengetegében szívdobogtató. Ne feledkezzünk meg az ilyenkor népszerű állat simogatókról sem, mert ha szeretitek az állatokat, amellett,hogy ők is szeretetet kapnak tőletek, benneteket is öröm áraszt el tőlük.


Menj el karácsonyi vásározni

Ha nem is az a célod, hogy ott vedd meg az ajándékokat, akkor is jó program lehet egy forgatag, a sok finom illattal, a forralt boréval, fahéjas kürtöskalácséval,lángoséval, szegfűszeggel és fenyővel. Emellett nagyon szépen kivilágítva tárul elénk a vásár, ihatunk is forralt bort mi felmelegíti a testet és lelket egyaránt. 



Végy forró kádfürdőt fűszeres illatú habbal

Igen, előkerülhetnek a fűszeres illatbombák és sók a vízbe, melyek ellazítanak egy hosszú nap után. Érdemes elmerülni a habokban, feldobni egy arcpakolást, élvezni a forró víz ölelését és relaxálni. Csodákra képes!



Díszíts, díszíts, díszíts!

Dobd fel a lakást vagy környezeted! Apró díszeket becsempészhetsz a munkahelyedre is, ott is égethetsz illatgyertyát vagy tartot. A kollégáid majd nem győzik kérdezni mi ez az isteni illatfelhő!
Otthonunkat fényekbe öltöztethetjük, az ablakokba díszek, égősorok kerülhetnek. Előbújnak a kis figurák a szoba polcaira, és a kopogtató is felkerül az ajtóra.



Ti milyen tippeket alkalmaztok a hangulat megteremtésére?

Köszönöm,hogy itt voltatok,sok ölelés:



Nincsenek megjegyzések: