2014. november 22., szombat

Néha a várakozás maga a legszebb ünnep.

Nagyon várom a december elsejét. Már azt az első hivatalosan is téli napot, amikor mindenki szívében kigyúlnak a fények, és megkezdődik a vasárnapi adventi gyertyák gyújtása.
Már kicsi koromban is egy teljesen varázslattal teli időszakként éltem meg ezeket a napokat, heteket. A kis mágia, ami a gyermeki szívben élt pedig a mai napig ott pislákol a lelkem mélyén. Nem titok, hogy van egy szelíd, egészen gyerekesen örülni vágyó lényem, aki hisz az angyalkákban, az égiekben, a csodában, a hétköznapi jóságban.
Szinte éhezem ezt az időszakot, az év csodás csillámos, porcukros hónapjaival, amikor várhatom a Karácsonyt. Talán néha a várakozás maga a legszebb ünnep. Igen. Amikor végigsétálsz a forralt borral átmelegített kesztyűs kézzel, csizmában és sapkában, a hideg széltől Rudolf nóziját megszégyenítően piros orral a sétálóutcán a Karácsonyi vásár forgatagában, és csak pislogva nézed a fény füzéreket, gyertyákat és magadba szívod a kürtöskalács árustól szálló édes gőzt. A sok csillogás szinte megrészegít, a sok árusnál szebbnél-szebb portékák, édes kis figurák és díszek, kendők, minden maga az ünnep.
Ha ebben a pillanatban elkezd fentről hullani a hó, felnézel a nagy fekete égboltra, és látod a feléd tartó kis pelyhek millióit, talán Te lehetsz a legboldogabb ember abban a szent pillanatban. Ez lehet
maga az ünnep. Lásd meg a csodát az apró mozzanatokban.





Mit szeretek a télben:

Karácsonyi vásár
Hóesés, hóesésben sétálni
Szánkózni
Hógolyózni
A hó illatát
A csillogó fényeket
Az illatos forralt bort
A gyertyákat
A meleg takaró alá bújni
Teázni, kakaózni
Hozzábújni a kedvesemhez
Az ablakból a hóesést bámulni


Hajnitok


3 megjegyzés:

Megaera írta...

Ezt az írásodat egyszerűen imádtam! Vissza fogok még jönni párszor, hogy újra elolvashassam és a lelkemet átjárja ez a kellemes érzés, amiről írsz :)

Unknown írta...

Olyan szépen fogalmaztad meg ezt a cikket, teljes mértékben beleéltem magam, és már láttam a szemeim előtt ezeket a csodás pillanatokat. :) Én is nagyon várom már a december elsejét, az év legszebb ünnepe <3

hajnoca3 írta...

Köszönöm lányok, abszolút a szívemből írtam, és annak,hogy sikerült beleélni magatokat nagyon nagyon örülök :) Úgy tervezem, hogy karácsonyig még írok ilyen kis szösszeneteket, mert egyszerűen imádom ezt az időszakot :)