2014. augusztus 24., vasárnap

A hét fő bűn- könyves TAG - én is kitöltöttem

Sziasztok!

MoonAngelnél láttam meg ezt a TAG-et, és nagyon megtetszett, mert szeretek olvasni, szeretem a könyvkritikákat, a könyvadaptációs filmeket. Érdekes megközelítés a hét fő bűn szemszögéből kielemezni az olvasmányainkhoz fűződő viszonyt, de lássuk!



1. KAPZSISÁG- Melyik a legolcsóbb könyved? Melyik a legdrágább?
Nem nézem a könyvek árát, és mivel mostanában már egyre többször tableten olvasok, főleg nem tudom melyik mennyibe kerül. A legdrágább talán valamelyik nyelvkönyvem lehetett, a legolcsóbb is egy 2-300 Ft-os kis Zsebkönyv a német igei táblázatokkal.

2.HARAG- Melyik szerzővel állsz utálom/szeretem viszonyban?
Utálom is és szeretem is? Ide talán az Alkonyat sorozat íróját tenném, Stepheni Meyer-t, mert bár imádtam a sorozatot könyv formában, engedte, hogy Bellából a filmvásznon egy pléarcú nebáncsvirágot, Edwardból pedig egy sokak által kétes nemű és vonzalmakat tápláló puha vámpírfiút csináljanak.

3.FALÁNKSÁG- Melyik könyvet faltad örömmel újra és újra minden megbánás nélkül?
Aranyember, A Szürke sorozat, A Cross sorozat, A Csillagvizsgáló, a Harry Potter könyvek

4.LUSTASÁG- Melyik az a könyv, amelyiket elhanyagoltad lustaságból kifolyólag?
Nem is lustaság, inkább időhiány, mert a buszozások során inkább újságot olvasok és nem a tabletet vettem elő. Amit félbehagytam az Katie Ashley-től a Javaslat, ami az Ajánlat címá kötet második része. Igazából abban a pillanatban mikor a karakterek újra egymásra találtak, nem érdekelt tovább a sztori, mert tudtam mi lesz a vége.

5.BÜSZKESÉG- Melyik az a könyv, amiről beszélni szoktál, ha nagyon intellektuális olvasónak akarsz tűnni?
Minek akarnék intellektuálisnak tűnni egy könyv elolvasása miatt? Ha el kell olvasnom, mert szakkönyv, az meg nyilván más tészta és nem azért olvasom, hogy kikapcsolódjak, tehát ilyen nincs.

6.BUJASÁG- Mely tulajdonságokat találod a legvonzóbbnak egy férfi/női karakterben?
Férfi karakter: elérhetetlennek tűnő de mégis elérhető és ez csak később derül ki, vonzó, karakán, határozott, megértő, a nőért mindent feláldozó, menthetetlenül szerelmes, a szerelemért vagy a nőért változni tudó.
Női karakter: erős jellem de mégis szerény, naív,harcolni képes és tudó, belevaló csaj aki valamiben kiemelkedik, a többi szereplő által kedvelt, tip-top kis csinos leányzó aki bekerül a nagyvárosba. Talán ez a női karakter a kedvencem :)

7.IRIGYSÉG- Mely könyveket szeretnéd a leginkább megkapni ajándékba?
Rengeteg ilyen van. Miután filmben láttam a Csillagainkban a Hiba c. könyvet, lemondtam róla,mert lelkileg kikészített, konkrétan nekem vagy fél kg. zsepi kellett mire túltettem magam a végén, így arról lemondok... Nem is tudom, amire régóta vágyok,az Lauren Conrad Beauty és Fashion könyve, ez ugyebár két kötet, aztán sok újdonságot szívesen olvasnék... Georgia Cates: A fájdalom szépsége.. de rengeteg van még.


Ha tetszett, töltsétek ki Ti is, vagy írjátok meg kommentben a válaszaitokat a hét kérdésre!

Puszillak Titeket:


1 megjegyzés:

Dora írta...

Nagyon tetszett ez a bejegyzés, talán majd én is kitöltöm! :) A Harry Potter könyveket én is minden évben "felfalom", szerintem még néhány év és szó szerint rongyosra olvasom majd őket :D Ajándékba pedig Thomas Harris Hannibal-tetralógiáját szeretném megkapni, anyukám karácsonyra be is ígérte nekem... :)