2015. június 14., vasárnap

Képek az életemből 06.14.

Sziasztooook!

Tudom,hogy eléggé el voltam tűnve, ennek technikai okai voltak. Először a számítógépemmel akadt probléma, aztán a képkészítéssel, de sikerült mindkettőt megoldani,így most ismét kedvem szerint gyárthatom a bejegyzéseket.
Arra gondoltam, hogy ha már ilyen sokáig nem tudtam annyit jelentkezni, amennyit szerettem volna, hozok képeket, mik is történtek az elmúlt időszakban, és mesélek.


Falun még hagyománya van a ,,búcsúnak", nálunk minden évben egyszer eljönnek a kirakodóvásárosok,és a ringlispilek, és ilyenkor kimegyünk, nézelődünk, kisebb koromban ajándékokat kaptam és nagyon élveztem. Sajnos ez így ,,felnőtt" fejjel már más, és már nem is olyan nagy ez a rendezvény mint régen. Egyre kevesebb az árus, egyre koszosabbak és elhanyagoltabbak a portékák, persze mindig van kivétel, amit tisztelek. Az árak az egekbe szöktek, volt olyan szórakoztató eszköz amire 1000 Ft volt egy 5 perces menet. ennek ellenére ki szoktunk menni, sétálunk, eszünk valami finomat és jól érezzük magunkat. I.-től mindig kapok persze valamit, én is szsoktam neki egy kis megelepést adni, de idén ezt inkább utána oldottuk meg, nem ott a helyszínen. Itt még ehettem vattacukrot, azóta ugyanis paleolit étrendre kellett áttérnem, ami nem könnyű,de immáron 3. hete űzöm.



Voltunk autókiállításon, ahol rengeteg szép autót lehetett kipróbálni, beülni és élvezni, beleképzelni magunkat abba a kiváltságos helyzetbe, hogy egy ilyen szépség cipeli a popsinkat munkába, vagy boltba, esetleg a reptér felé a karibi nyaralásunkra igyekezve... :)) Pár négykerekű különösen tetszett, ez az Opel is nagyon szép volt, nem is bírtam ellenállni és bepattantam. Nagyon szeretnék egyszer jogosítványt és autót, de jelenleg más karrierista terveim vannak és döntésképtelen vagyok, hogy arra koncentráljak vagy a jogsi megszerzésére, a kettő együtt a hivatali beosztás mellett pedig időhiány miatt nem lehetséges egyelőre... majd meglátjuk!




A városunk parkosításához hozzátartozott, hogy egy rózsakertet alakítanak ki. Már az előző évben is csodaszép volt,de idén lélegzetelállító a látvány, ahogy a különböző színű és méretű rózsák egyszerre nyílnak és beborítják a teret. A legszebb része, mikor a lugas alatt végigsétálva körbeölelnek szinte a sziromhegyek. Amikor csak tehetem megnézem őket, imádom, igazi virágmániás vagyok.


A kinti sünpajtások idén is szépen, rendesen időpontot betartva érkeznek minden nap hozzánk. Ő már nagyon szelíd kis jószág, teljesen csendes és csak akkor röfög mikor tömi a kis pofájába a finom falatokat. Lassan el kellene neveznünk, hiszen megismerjük. Kapnak éjszakára ennivalót és vizet, ezzel sokat segíthetünk nekik, hogy télre szép kis súlyt érjenek el és gond nélkül átvészeljék a hideg hónapokat, amit meghálálnak a kártevők elfogyasztásával. Ha olyan helyen laktok, hogy nem is gondolnátok rá,hogy ez segítség lehet a kis tüskéseknek, akkor is érdemes a bajbajutott kis állatoknak kitenni vizet legalább,ez a hőség az ő szervezetüket is megviseli. Bizony még a panelrengetegek zöld övezetei között is ott élnek ezek a kis manók, és nagyon hálásak tudnak lenni az emberi segítségét.


Balatonra indulás előtt gyorsan lőttem egy képet a hófehér lábaim lebuktatnak igaz? Ilyen ez az irodai élet, ha kint mozgok akkor is csak felülről van ideje a napnak egy kicsit színt csókolni rám, így a lábaim később érik utol a többi részt. Tegnap azért sikerült kicsit behoznom a lemaradást. 





Nem is gondoltuk volna,hogy ott ekkora szél lesz. A Balaton gyakorlatilag tenger ,,feelingre" váltott és kicsapott a betonra,de nem kicsit. Ha nem vigyázott az ember még a fejét is csurom vizesre borította. Amúgy kellemes volt a víz, később mérséklődtek a fuvallatok is.


Tudnék még mesélni sok sok szép emlékről, de akkor szerintem nem férnél bele egy két oldalas bejegyzésbe sem. Majd még hozok képeket és folyamatosan mutatom a velem történt dolgokat ismét,ahogy régen, már nincs technikai akadálya sem! :)

Ti voltatok valahol mostanában? Írjátok le a kedvenc élményetetek!

Sok puszi nektek: Hajnitok

Nincsenek megjegyzések: