2013. június 30., vasárnap

A levendula egy csodás virág!

Rengeteg helyen hallani mostanában a levenduláról, ez nem véletlen, hiszen most van a virágzási ideje, ezzel együtt pedig az aratásé is. Csodás illóolajokat rejt magában, emellett köztudottan felhasználható egészségügyileg, molyűzésre, valamint aromaterápiás célokra is! Nyugtató hatása különféle módokon előcsalható. Ihatunk teát, csepegtethetjük az illatos olaját a fürdővizünkbe, a párnánkra, a mécsestartónkba, ugyanis már az illata is bizonyítottan hat a lélek állapotára. Szív és érrendszeri megbetegedésekre is alkalmazzák nyugtató hatása mellett, valamint köztudottan a bőrápolásban is jelen van.




Felénk két hely is van, ahol egész levendulamező nyílik ebben az időszakban, messze viszi a szél a csodás illatát. Sajnos azért annyira nem erős,hogy idáig is elérjen, de hatalmas álmom, hogy egyszer majd énis eljutok Tihanyba vagy Pannonhalmára éppen a szüret idején. Csak a tihanyiról tudok kis információval szolgálni. Egy héttel meghosszabbították a szüret idejét jövő vasárnapig, a nagy érdeklődésre való tekintettel. Annyit kell tennünk,hogy megvásároljuk a 2 ezer ft-ba kerülő szedő szatyrot/zsákot , és ami belefér azt elhozhatjuk!



Első találkozásom vele mint hasznos növénnyel konkrétan kislány koromban történt. Tudtam, hogy melyik is az a virág, milyen az illata, kaptam egy kis mini levendulazsákot a Pannonhalmi Apátságnál és lelkendezve szaglásztam a karakteres, erős illatú minitatyót, amit azóta is őrzök, szerencsére molyokkal nem volt gondunk, tehát szuvenírként és emlékként marad velem.

Aztán elkezdtem használni a Palmolive levendulás tusfürdőjét, talán még általános iskolás lehettem, nagyon sokáig csak azt vettem, csak azzal fürödtem, imádtam, most, hogy eszembejutott, lehet veszek is egyet, nem emlékszem miért hagytam abba a használatát, de most is érzem az illatát a nózimban!

Remélem nincs szüksége senkinek aki olvas a használatára és nem küzd alvászavarral,de az Avonnak volt(nem tudom még van-e) levendulás termékcsaládja ami kimondottan erre szolgált, pár csepp a párnára és nyugodtabb az éjszaka. De bármelyik nagyobb üzletben vagy üzletházban fellelhető illóolaj formájában, de a természetboltokban 100%, hogy van. Az ára sem túl borsos emlékeim szerint.



Vanilia- levendula szappan, csodásan néz ki, szívesen kipróbálnám mert a vaniliát is imádom! 

Próbáljátok ki, csudijó kis növény :)

Ti próbáltátok már valamire?

Köszönöm, hogy benéztetek, soksok puszim: Hajnitok 

1 megjegyzés:

Andus írta...

Én is nagyon szeretem, a teafával együtt. Most is azt párologtatok! Bár, lehet legközelebb egy drágább illóolajra fogok beruházni a biztonság kedvéért. :)