2013. augusztus 12., hétfő

Készüljünk az iskolába I. - Tanszerek és a legszükségesebb holmik

Sziasztok kedves olvasóim, legfőképpen azokhoz szólnék most akik iskolások még!

Nagyon jó dolog az augusztus végében, hogy kis örömmel vegyítve várhatjuk a ,,börtön" elérkezését, mert elkezdhetjük rendszerezni, vásárolgatni azokat a felszereléseket amikre szükségünk lesz majd a következő tanévben. Tapasztalataimra hagyatkozva szeretnék most nektek tanácsot adni, hogy mégis mit érdemes megvenni, felújítani, hogy a lehető legkevesebb összegből a legtöbbet hozzuk ki úgy, hogy semmi nem maradjon ki amire szükségünk lesz majd a tanév során!


A táska:

Az első és legfontosabb kellék egy táska, amiben a könyveinket, füzeteinket kényelmesen hordhatjuk majd a tanórákra. Mivel sajnos a legtöbb gimiben és egyetemen nálunk Magyarországon még nincsenek meg a filmekből ismert ,, mindenkinek van egy fém szekrénye" dolgok ( persze van kivétel), ezért a diákoknak elég sok mindent kell cipelniük. Fontos, hogy ne csak a külső alapján válasszuk meg a táskát, hanem figyeljünk a kényelemre, kihasználhatóságra, méretre, árra és minőségre. Na, így aztán már végképp nem egyszerű.



Nem mindig a márkás táska a jó, sajnos ezt tapasztaltam, mert volt olyan Budmil és Adidas táskám ami jó pár évig hű cimborám volt a tanítási napokon, sőt a mai napig táska a táska, strandra azzal megyek vagy kirándulni, DE sajnos volt olyan Nike táskám is ami 2 hét után szétjött. Ezzel szemben kínai boltban vett táskám is volt ami évekig bírta. Vehetünk egyszínű táskát, mintásat, bohókásat , hátit,  vagy oldalt, vagy válltáskát, a lényeg, hogy mi szeressük és nekünk az legyen a kényelmes. Fontos, hogy ha a csajos oldaltáska mellett döntünk, akkor akkora legyen a füle,hogy a vállunkra akasztva is tudjuk hordani, vagy keresztbe vetve, mert csak úgy lesz kényelmes, ne csak a szépségét nézzétek, persze nem azt mondom,hogy vegyetek meg valami ős leletet amit gyűlöltök, nem fogjátok szeretni, inkább hordjátok a régit míg nem találjátok meg az igazit.
Nem kell minden évben újat venni, az új nem mindig jobb, sőt. Ha nincs nagy hibája feldobhatjuk valamivel a régit, nézelődjetek a neten, ugyanis rengeteg ötlet van fent. Tehetünk rá szegecseket, kitűzőket, virágdíszeket, textilfestékkel sablonokkal mintákat, vagy esetleg fonallal hímezhetünk bele feliratokat, csupán a kreativitásunk az, ami határt szab a renoválásban:)

A tanszerek (mottó:  csak amin tényleg kell) :



Ne vásároljunk össze minden csábító dolgot. Tudom, nagyon édes , aranyos dolgokat lehet kapni. Engem is vonzottak mindig is a cuki tollak, a mintás füzetek. Vettem volna szívem szerint vagy egymillió darabot, de így is a dolgok fele általában nem került használatra és azokat átmentettem a következő évre.

A legfontosabb dolgok:

-Füzetek ( mindegyik fajtából legalább két darab, vonalas, négyzetrácsos, sima ( ebből többet vettem), ha van még ének akkor egy ének). Nem biztos, hogy a szép külsejű a jobb. Te magad is díszítheted, a saját ízlésedre formálhatod, ragassz rá montázst magazinokból, majd ragaszd körbe celluxal, az védi a sérülésektől. Saját fotókat is használhatsz, az majd jókedvre derít, meglátod! egyetemen vagy főiskolán nagyon praktikusak a részre bontott füzetek, vagy ha egy vastagabb füzetet két végén kezdünk el. Nem fog betelni így sem.

- Tankönyvek, de ez alap.

-Tolltartó: ebbe kell sima toll, jó ha van egy csomag színes toll, mert unalmas percekben jól jöhet, jó ha van ollód, az nem csak órán kellhet, egy naptár vagy jegyzetfüzetke, mappa, szövegkiemelő és számológép! Abba érdemes beruházni , mert később az egyetemi évekig jó ugyanaz, és az érettségihez is kell a nagyobb tudású gép.

- Egy tűzőgép is bármikor jól jöhet, elég belőle a mini változat, az nem is foglal akkora helyet.

Neszeszer:

Nőknek jó ha rendszerezve vannak apróbb kencék a táskájukban, így felkészülhetünk a legváratlanabb helyzetekre.



- Hajápoláshoz: mini fésű vagy tükrös kinyithatós minikefe, hogy minél kisebb helyet foglaljon, hajgumi, hullámcsat, esetleg egy mini fixáló.
- Ajakápoláshoz a kedvenc szájfényed vagy ápolód.
- Szemöldökcsipesz, mindig jól jöhet!!!!!
- Nedves törlőkendő: lehet baba popsitörlő, vagy kimondottan sminkkendő, mindkettő egyaránt megfelelő, csak eléggé nedves legyen ha felfrissülni vágyunk vagy valamit letörölni szeretnénk.
- Krém: kézkrém mini kiszerelése elég.
- Parfüm: vagy testpermet, kinek mi a jobb.
- Dezodor: nem kell magyaráznom.

+ Kézfertőtlenítő, sebtapasz, zsepi.

Nos ez lett volna az első része az iksolára készülős posztomnak, legközelebb az öltözködéssel kapcsolatban írok majd nektek!

Köszönöm,hogy elolvastatok, várom a véleményeteket, észrevételeiteket, továbbá szívesen elolvasom ha leírjátok Ti hogyan készültök az iskolakezdésre :)

Puszillak benneteket: Hajnitok

1 megjegyzés:

Bellala írta...

Én 6 év kihagyás után ülök vissza az iskolapadba, 26 éves fejjel, de nekem is hasznos volt a bejegyzés, köszi :) Tervezek majd posztot róla, de dióhéjban: táskából az oldaltáska a nyerő, mivel esti suli, és általában a munkahelyemről fogok menni, így "all in one" táskára van szükségem. Füzeteket totál egyszerűeket vettem, tollakat külön nem, az itthoniakból fogok válogatni (kék,fekete és piros, meg ipari mennyiségű szövegkiemelő), egyedül egy édes fém tolltartóra csábultam el :) Ami nálam még a tolltartóba kerül, az a hibajavító és gemkapcsok, jobban szeretem, mint a tűzőgépet.