2015. május 22., péntek

Filmvélemény: Adeline varázslatos élete!

Sziasztok!

Még régebben láttam először a The Age of Adeline azaz magyarul Adeline varázslatos élete című film trailerét, és amikor a JOY-napokkor volt kupon, hogy félárasan lehet megnézni, nagyon megjött hozzá a kedvem. Már le is szerveztem mindent, volt két kuponom, erre pont a mi mozinkba nem volt érvényes, mert nem volt műsoron a film. Utólag, hogy online sikerült megnéznem, még jobban sajnálom ezt, mert előre lelövöm a poént, de nagyon tetszett! Moziban pedig minden film jobb.

forrás: weheatit.com

A sztori, hogy Adeline egy 29 éves lány, aki családot alapít, éli az ekorú nők életét, még réges- régen, a messzi időkben, míg nem egy napon autóbalesetet szenved, és egy természeti különleges eseménynek köszönhetően attól a pillanattól fogva külsőleg nem öregszik tovább. Ahogy telik az idő, egyre több embernek szemet szúr a dolog, hogyan néz ki még mindig ilyen fiatalnak mikor már a negyvenes éveit tapossa? Ő maga is keresi a választ erre a kérdésre, de semmi értelmes orvosi válaszra nem talál. Míg nem egy napon, mindent feladva, a nevét, az addigi életét és régi számára kedves ebereket, menekülnie kell, hogy ne váljon kísérleti nyúllá. Megfogadja, hogy évtizedenként új nevet vesz fel, és továbbáll. A lánya lekörözi, már nénike a film végére, fura ezt látni. A dolog ott bonyolódik tovább, mikor a zárt szívű nő életébe ismét bekopogtat a szerelem.. vívódik mit is tegyen, kinyissa az ajtókat az érzések előtt, vagy sem? Erősebb lesz-e a félelme, mint a szerelme? Persze az sem könnyíti meg a dolgát, ha az életében a régmúlt időkből ismert emberek tűnnek fel...


 


A főszerepet Blake Lively játsza, és csodaszép a filmben. A vörös rúzs és fekete tus eléggé domináns szerepet kapott, sokat viseli,és csodásan áll neki. Szépek a ruhák, a kiegészítők is. Blake pedig most még inkább megkedveltette magát velem, nekem tetszett az alakítása. Sőt, jobban tetszett, mint mikor Serenát játszotta a Gossip Girl-ben.


Tudjátok,én az olyan filmeket tartom jó, nagybetűsen JÓ filmnek, amire utána is gondolok. Ami hatással van rám,és másnap vagy akár napokkal később is eszembejut, és gondolkodóba ejt, vagy egyszerűen felidézem- nekem ez ilyen.
Én ajánlom nektek ezt a filmet, végre valami ami érdekes, nem klisé... nincs tele meztelen vonaglással,és nem ettől lesz eladható. Meg fogom még nézni többször, biztosan.

Ti láttátok már? Hogy tetszett?

Sok puszi: Hajnitok 

1 megjegyzés:

Nikolett Gyaraki írta...

Én még nem láttam, de már engem is nagyon érdekel. Főleg, mert Blake Lively a főszereplő. :)