2017. február 5., vasárnap

h&m használt ruha elfogadó akció

Sziasztok!

Lehet van olyan köztetek, aki emlékszik rá, hogy bizony nem ez az első olyan kezdeményezése a h&m-nek,amiről most írok ebben a posztban. Hogy miről is van szó,azt elmesélem nektek először pár mondatban, majd elmondom a tapasztalataimat és a véleményemet.
Nagyon jó dolognak tartom a second hand üzleteket, turkálókat, mert támogatom az egyediség mellett a pazarlás megakadályozását, a túlfogyasztás meggátlását. Nem mindig kell ezen az ösvényen haladnunk, de ha egy cég is beáll a sorba és támogatja az ehhez a szálhoz fűződő dolgokat,akkor azt érdemes komolyan venni és fejet hajtani előtte. 


Az én kuponom ebben a vásárlásban lett felhasználva. Szert tettem egy szuper új farmerre és egy fülbevalóra

A h&m-nél volt már, és most ismét él az az akció, hogy ha bevisztek egy szatyor ruhát, akkor 500 Ft-os kupont kaptok érte, amit 2.500 ft feletti vásárlásnál tudtok majd felhasználni. Ezzel ösztönözve a vásárlókat a megunt, régi, rossz, szakadt vagy akármilyen más okból már nem használt és kidobásra ítélt ruhák leadására. Mikor leadjuk a ruhás zacskót, válogatás kezdődik. A még jó állapotú és viselhető ruhadarabokat szétosztják a rászorulóknak világszerte, de mi történik a rossz, szakadt dolgokkal? Ne aggódjatok,azok sem mennek kárba. A ruhát újrahasznosítják, egész pontosan a ruha textilszálait. Ebből új szálakat sodornak, ami ismét egy szép ruhában éled újjá, de lehet,hogy éppen szigetelő anyag válik belőle. A legcsodásabb,hogy lesz amiből designer holmik készülnek, ez ám az igazi hamupipőke féle átalakulás, nem igaz?



Ezen az árbán követhetitek végig a filozófiát

Több okból is nagyon jó kezdeményezés ez. Egyrészt kevesebb lesz a pazarlás, másrészt nem vesznek kárba az értékes textilek. támogassuk együtt a divat ezen körforgását! külön gratulálok a cégnek, azért is, mert nekik ebből semminemű anyagi, vagy akármilyen más hasznuk nem származik. Szinte hihetetlen, mégis igaz! Becsülendő. Biztos vagyok benne, hogy fogok még legalább egy szatyor ruhát leadni. Tegyetek Ti is ilyen formában jót, ha van kidobásra ítélt rongyotok, vagy más textíliátok! Az sem elhanyagolandó,hogy Ti is jól jártok, mert az 500 ft-os kupon mindig jól jön!

Minden információt és egy kisfilmet is megtaláltok ITT, a h&m oldalán! Fontos, hogy tudjátok, nem támogatott senki azért,hogy ezt megírjam, ez a saját véleményem.

Nektek mi a véleményetek az egészről? Vittetek már be ruhát a h&m-be?

Köszönöm,hogy itt voltatok:




2 megjegyzés:

Marcsi - Habos Kakaó Blog írta...

Úgy tudom, ez nem egy időszakos akció, hanem folyamatosan él. Én legalábbis kb. negyedévente vittem az elmúlt egy évben használt ruhát a H&M-be, mindig adtak érte kupont. Olyan akció volt egyszer, talán 2016 tavaszán, hogy egy szatyornyi ruháért nem egy, hanem kettő darab kupont adtak. Egyébként én is szeretem ezt a kezdeményezést, és jónak tartom. Örülnék, ha online is le lehetne vásárolni a kupont.

hajnoca3 írta...

Tényleg? Látod ezt nem tudtam, mert annak idején 2013-ban mikor kihirdették akkor láttam utoljára nálunk a konténert,de majd szemfülesebb leszek! Igen,sajnos online nem lehet de tényleg jó fejlesztés lenne, jó ötlet :) Néha olyan akciók vannak online amik az üzletben nem és arra is be lehetne váltani akkor a kuponokat...