2017. február 19., vasárnap

Tervezz velem #2. : Az én tervezőm 2017.- Tippek, praktikák, kiegészítők

Sziasztok!

Nagyon szeretem a határidőnaplókat,és Ti? Már tavaly szerettem volna egy szépet, lett is kettő, de az idei évre már előrelátóan sikerült beszereznem a dm lifebook-ot. Ez a Papetri Paperworks keze munkája, és láttam már osztrák-német bloggerek oldalán is,hogy ezt használják. Érdekes, hogy a tavalyi is zöld alapú borítással rendelkezett, és a véletlennek köszönhetően az idei is zöld színű lett, halacskákkal. Ha magam választhattam volna, szerintem nem őt hozom el, de nem bánom kicsit sem, sőt örülök, hogy egyáltalán jutott nekem is belőle.
Így a második hónap végéhez közeledve elmondhatom,hogy szerethető darab,és jól belakható. Kemény borításának hála, nem sérül a napi cipekedések közepette. Nagyon tetszenek a drágább ilyen jellegű könyvecskék, a nagy álmom egy Kate Spade , Happy planner vagy Filofax, műbőr borítással. Azokkal igazán boldog lennék, de az áruk horror, konkrétan még 25-30.000 Ft-os termékeik is vannak, de azért a megfizethetőbb árúak, mint például 2.000 Ft is megtalálható. Megvallom, sajnálok sok ezer ft-ot kiadni a határidőnaplómra, pedig ha most belegondolok, egy éven át ez van velem, nem vészes egy évre 1-2.000 ft. 


A határidőnapló ezen verziói azért is jók, mert kedvünkre variálhatók, a neten rengeteg inspirációs vagy tippadó videó is van fent,sőt vannak olyanok,akik kimondottan erre specializálódott csatornákat vezetnek, amiket imádok nézni. A sok szép színes papír, matrica és toll engem levesz a lábamról. Szeretek minden ilyesmit ami kreatív, lányos és szép.

Tippek,amivel még személyesebbé teheted a könyvecskédet:

1. Szeretek a gondolataimnak, nem elfelejtendő dolgaimnak így egy keretet adni,sőt, emlékkönyvként is használom, mert rendszeresen nyomtatok bele az adott héten készített képeim közül párat. Visszanézni mindig nagyon jó,és év közben is pörgetek sokszor vissza, akár egy rossz napomon a boldog emlékek képeihez. Tehát a legfontosabb tipp,hogy ha teheted, dekoráld képeiddel is a naplódat, mert így válik maximálisan személyessé.

2. A másik tippem az, hogy rajzolj bele bátran, vagy ragassz bele színező képeket! Én is tettem már az ideibe is egy virágos, tavasz váró színezőt, ami nagyon feldobta azt a hetemet. 

3. Ragaszd tele matricákkal, dekorációs csíkokkal. Ezzel lehet a leghamarabb a leglátványosabb hatást elérni. E-bay földje rendkívül jó és pénztárcabarát lelőhely a washi tape-ek,azaz dekorszalagok felleléséhez! Bátran válogass közülük az ízlésednek megfelelően. Matricákat is találsz itt, amik szintén jó és gyors díszítőelemek. Sajnos itthon nagyon nehéz szép,különleges ilyen jellegű apróságokat jó áron beszerezni, mert a papír írószer botokban horror áron sorakoznak a polcokon a határidőnaplós kellékek. 

4. Dobd fel egy kulcstartóval vagy mobildísszel! Furán hangzik, de jól mutat hidd el, ha a gerincre egy kisebb méretű kis fityegőt vagy kulcstartót akasztasz, és ez is csak vidámabbá tesz a borús napokon!

5. Készíts saját kiegészítőt! A legegyszerűbb könyvjelző elkészítés  washi tape-el és gépkapoccsal kivitelezhető. Csupán a gémkapocs egyik végén hajt félbe egy ragasztószalagot, és a végét vágd V alakúra. 


Szeretek az ünnepi időszakoknak, jelesebb napoknak tematikát készíteni. Ilyenkor az adott ünnepre,évszakra vagy jeles dologra jellemző díszítést készítek arra a hétre,amikor lesz. Itt a képen például a Valentin napi hetet látjátok, csupa rózsaszínbe burkolva, még kitöltetlenül várva az új hétre.





Ha a határidő naplótokhoz kerestek dolgokat, akkor az e-bayen vagy aliexpressen az alábbi szavakra érdemes rákeresni: washi tape, planner stickers, planner, planner stuffs, stickers, journal.

Ha szép tollakat, ceruzákat kerestek: pen, pens, cute pen, pencil. 

Fogok még jelentkezni tippekkel és praktikákkal, sőt egy olyan e-bay-es ajánlót is tervezek hozni nektek, amiben az én kedvenceimet mutatom be nektek.

Ti használtok tervezőt ? Nektek milyen van? Ha tudtok jó lelőhelyeket a díszítéshez, súgjátok meg nekem!

Köszönöm,hogy benéztetek,ölel benneteket:


Nincsenek megjegyzések: