2012. augusztus 18., szombat

True Stories I. - Ami kiakaszt a drogériában!

Elindítom ezt a sorozatot... Úgy érzem ez alá a sorozatcím alá, majd elég sok mindent betudok illeszteni..... és emellett napok óta érett bennem a gondolat, mert több esetben is agyaltam ezen a héten, az első , amiről írni akartam, az a drogériás ,,élményeim"-ből összegyúrt kis szösszenet. Igaz, megtörtént, számomra érthetetlen dolgok lesznek benne, amikre keresem a választ, no meg a hasonlóságokat, a sztorikat tőletek. Szóval az a tipikus WTF?????


Adott, hogy a csajok szeretnek drogériába járni, nézelődni, ötször- hatszor végigmenni akár a sminkes pultokon, pakolgatni, nézegetni a lakkokat. Az is adott, hogy imádunk swatcholni, ki ne ismerné azt a bizsergető érzést a szívben, mikor megdobban egy pirosító vagy rúzs felé? Ahh... felkened a tesztert és elalélsz...már ha van teszter és fel tudnád kenni... Van akit ilyenkor hatalmába kerít a kisördög,és hiába mondod magadban, hogy no..no... mégis, swatch. Nem hazudok, velem már előfordult. De nem az a kenjük szét mint a kakit féle volt ( kiakadok tőle, ki a franc műveli ezeket? És miért akarják utána úgy eladni? Össze kellene szedni és selejt, kész, vagy adják el fillérekért) , hanem, hogy ne is látszódjon, főleg, hogy ilyenkor ha elnyerte a cuccos a tetszésem, azt veszem meg! Az ominózus eset, mikor volt a legújabb Essence kiadásból teszter, már alapból meglepett. Érdekeltek az átmenetes pirosító mellett a ,,rúzsok" is. Nagyon lazán alig hozzámérve húztam egy csíkot, erre? Kb a rúzs fele rákenődött a kezemre, annyira meg volt olvadva, elsőre megijedtem, aztán néztem, hogy mivan? Hogyan? alig értem hozzá! Miért is? Mert nem elég, hogy kint tomboltak/nak a 30-40 fokok, nem...még fűtsünk rájuk már a lámpákkal és tegyük tönkre őket mielőtt a gyanútlan vásárló megveszi. Undormány volt, de mellette mégis sajnáltam, igaz teszter volt, de még nekem volt kellemetlen, hiszen nem akartam ezt. Nem tudtam mit tenni, ott kellett hagynom, úgy. Mosom kezeim. Miért kell ezt így? Miért nem lehet akkor jobban felkapcsolni a légkondit, vagy mittudom én, oldják meg, eddig még ezt nem tapasztaltam. Vagy úgy elhelyezni a pultokban a lámpát, hogy ne olvassza meg az arra hajlamost terméket. 


A másik ami számomra holt idegesítő, a ragacs biztonságiőr kategória. Most aki van a Kossuth utcai Rossmannban, na ő tipikusan az a fajta, akihez képest a pióca egy édes kis post it lapocska. Köszönöm, ebből nem kérek. Kétszer, azaz 2X!!!!! jöttem már ki miatta üres kézzel a boltból. Mert mellém ne cövekeljen már le, ha swatcholok, és ne lihegjen az arcomba mikor intimmbetétet akarok venni, vagy egyebet amihez rohadtul semmi köze. Lakkot válogattam az akciós 299 Ft-os Maybelline-ek közül, annyira mellémállt, hogy azthittem hozzámsimul, itt durrant el az agyam, kosár tartalma a helyére, Hajni go out. Oké, értem és tudom, hogy ez a dolga. De úgy gondolom, hogy vannak határok, amin túl már a vevő szférájába és önérzetébe tipornak bele, és ez nem oké.. erről is kellene tanulniuk a bizonyos gyorstalpalóikon.

Vagy használjanak inkább videokamerát... nem bújik a seggembe, mégis véd a lopások ellen... Thanks God for this!

Fájó pont az árak összevisszasága, és a látható csel, amit csak a hülye nem vesz észre,h a vevők átverésére van, nem a hely szűke miatt. Ha egy árnyalatra vonatkozik csak a féláras akció, akkor miért ,,véletlenül" mindig PONT azt kell lehajtani a cimkerészről? Ja, hogy a kasszanál ne legyen pofám azt mondani, hogy na jó, akkor már elviszem ha sorba álltam érte, mert ha azt mered mondani, hogy nem, akkor vásárold le az árát, mert akkora nehézség ezt most megoldani. A Dm-ekben ez miért nincs? Hozzátenném az előző eset sem, a biztonsági őr nagyon kedves, múltkor még segített is megkeresni nekem valamit mikor megkértem!

A felétek lévő drogériákban mi a helyzet?


Köszönöm, hogy elolvastátok, puszi: Hajni

10 megjegyzés:

Dia írta...

én nem értem te mér vonzod be ezeket az őröket mindig:D nekem soha nem volt ilyen problémám se a belvárosi se a plázás rossmannban. de vszinüleg én se bírnám elviselni.

hajnoca3 írta...

Én komolyan nem tudom :S Simán csak nézelődök, hogy mi tetszene, mi érné meg... :(

Névtelen írta...

Én vidéken lakom és olyan 2 éve van dm nálunk, azóta ugye oda járok sampont meg tisztítószert, vagy sminkcuccot venni ha kell.. és már 1000x látott mégis mindig követ a biztonsági őr:D ha barátnőimmel megyek ha egyedül.. és múltkor is hajfestéket akartam venni, de hát ugye nehéz a választás, és amíg gondolkoztam végig figyelt.. olyan gáz pedig tényleg van olyan hogy egy héten többször is bemegyek ..:D

mrs__kovacs írta...

De basszus, velem is ugyanez van mindig a rossmannba a biztiőrrel meg a fizetéssel is volt már ilyen nemrég... :D
Lehet, velünk van a baj?! :O

Dia írta...

hát csajok szerintem veletek van:D

Rita írta...

Engem is követ követett, de belenézek a szemébe mérgesen, hogy mégis mit képzel hogy a sarkamban liheg, azóta csak távolról nézeget :D nem igazán érdekelnek, ha nagyon közel jön akkor mondom neki, hogy segíthetek valamiben ? És mondja nem hölgyem én csak...nekem ez a dolgom, mondom persze természetesen de nem egyedül vagyok az üzletben és akkor sem kell a seggebe lenni... azóta messzire elkerül, mellesleg szerezzenek be kamerát :D

hkorinna írta...

Nagyon egyetértek azokkal, amiket leírtál. Engem is ki tudnak borítani a biztonsági őrök, nekem is volt már, hogy emiatt inkább kimentem a drogériából!

Renii írta...

Engem is követnek mindenhol a biztonsági őrök, kivéve az Árkádban, ott már hangosan rám köszönnek ha bemegyek. Talán rájöttek, hogy nem lopni járok, hanem a pénzem nagy részét elkölteni.:)
Legutóbb amikor beállt mellém a biztonsági őr, akkor mondtam neki, hogy egyedül szeretném kiválasztani amit megveszek. Utána persze arrébb ment. Tudom, hogy az a dolga, hogy figyeljen, és ezzel semmi bajom se lenne, ha nem találnának be folyton, és ha ennek ellenére nem futnék bele mindig olyan termékekbe, amikbe már mások belemásztak(amikor ott a teszter...) Olyankor hol a biztonsági őr?

Galatea írta...

én meg már megtanultam nem észrevenni őaz őröket..
a kedvencem egyszer az volt hogy catrice rúzsokat nézegettem, aztán ugye úgyvolt visszarakva hogy nem volt rápattintva a teteje, vagyis ahogy kiemeled a pultból leesik a kupakja és az alja a kezedben marad amiben a rúzs van...én ártatlan vásárlóként véletlenül kiemeltem egy ilyet, ami mint kiderült már ripityára volt olvadva, törve és leesett a KUPAK!!!!!!!!!!!!!!!!! a földre..biztonsági őr úgy rohant oda mintha szétdőlt volna az egész áruház, és ordít hogy "maga mit művel?" kezemben a szétolvadt rúzs, kikapja a kezemből hogy ezt ki kell fizetnem mert rendőrt hív ha nem...mondom NANEMÁR.....299re volt leakciózva, hosszas veszekedés után mondom kifizetem de egy ép rúzst viszek el a pénzemért, nem azt amit más tört ripityára..

Rami írta...

Fehérváron a plázás rossmannban kifejezetten szeretem a biztiőrt.
kedves, aranyos, segítőkész, egy utcával arrébb már gondok vannak:D