2013. december 25., szerda

Boldog Karácsonyt 1.- Szenteste napja

Drága kis blogolvasóim!

Engedjétek meg először is, hogy nagyon boldog , békés és szeretetben gazdag ünnepeket kívánhassak nektek! Szívből remélem,hogy mindenkinek úgy telnek majd ezek a napok, ahogyan azt eltervezte, ahogyan ő akarja. Nekem ez elsősorban a családot jelenti, az illatokat,a fenyőt, és a békét, a szeretetet, összetartást és összetartozást, finom ennivalókat és az izgatott öltözködést, ajándékbontást, átadást.. pihenést :)


Az idei fánk is, mint minden évben a hagyományokhoz híven plafonig érő kell, hogy legyen! Igaz kicsit nagyobb is lett, vághattunk is le belőle, de megoldottuk :) Szeretem a színes fát, nem vagyok a  három darab gömb a sok ág közötti minimalista díszítés híve, mert minden régi éknek valami története van, valamiért kedves számunkra, és így ha ránézünk a fára nagyobb az öröm!


Délelőtt van az egyik ajándékozást 24-én Istivel, ilyenkor is nagy az öröm, csillagszórózás, sütizés és hasonlók. A fát már 23-án feldíszítjük, na nem a Facebook-ra képfeltöltés miatt, hanem mert a Krisztkinglik jönnek 24-én reggel az itteni hagyomány szerint, előadják a kis Jézus törétenét házról-házra járva és énekelnek díszes ruhákban, majd megáldák a családtagokat a betegségek ellen. Mire ők jönnek pedig állnia kell a fának! 


Délután-késő délután kezdődik az igazi ünneplés, estefelé esszük meg az ünnepi menüt! Előtte azonban átadjuk az ajándékokat, Isti is lejön, koccintunk, majd mindenki a nagy evészetre hazatér. Este aztán egyik családnál együtt töltjük az estét. Az idei  családozásra ezt a szettet választottam, egy farmer ing plisszírozott szoknyával, mintás harisnyával és magassarkúval. Nem akartam nagy csicsát,de egy kis eleganciát szerettem volna belevinni a dologba.


A sminkemben a műszempilla dominált, amit életemben először sikerült feltennem úgy, hogy ott is maradt :)) A fülbevalóm saját kreálmány mini gömböcskékből!


Ajándékbontás után!



Remélem mindenkinek jól telnek az ünnepek! 

Köszönöm, hogy velem voltatok ma is, millió puszim küldöm nektek:







5 megjegyzés:

Isabelle írta...

Boldog karácsonyt Neked is! Nagyon csini voltál :))

Réka írta...

Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok én is :)
Nagyon hangulatos képek :)

SzilviaA írta...

Nálunk is plafonig KELL érnie a fának :) Nekem is így az igazi, ahogy nálatok van!

djkaty írta...

Boldog karácsonyt! Nálunk idén ér először plafonig a fa, de úgy érzem, ezzel hagyományt teremtett. :-)

Megaera írta...

Boldog karácsonyt utólag is! :) Nagyon csinos voltál, az a cipő különösen tetszik :)