2014. május 28., szerda

Géllakkozz otthon! Tippek, tanácsok, tapasztalatok

Sziasztok lánykák!

Egyre többen készítünk otthon magunknak gél lakkos manit. Nem véletlen, hiszen extra tartós, nem tart sokáig, ha egy alapkészletet beszerzünk, akkor pedig olcsón megússzuk a dolgot. Én e-bayről rendeltem egy UV lámpát nagyon jó áron! 2500 Ft volt, ugyanaz a készülék,amit itthon boltban 5000-6000 Ft körül láttam körmös boltban. Ehhez szereztem be még az essence kiadásából a lemosófolyadékot, a lehúzható bázist, a fedőlakkot. Erre bármilyen színű sima átlagos lakkot felkenhetünk, csak figyelni kell pár dologra, hogy valóban tartós és szép legyen a lakkozás.





Elkészítés:

1.Tisztítás! Mindig ez legyen az első lépés. Tehát a körmökről eltávolítjuk a rajta maradt zsír vagy olaj részecskéket, egy teljesen kész és fertőtlenített alapot kapva ezzel.

2. Lehet vásárolni alapozó folyadékot, ezt tervezem majd még én is beszerezni. Ez kerül a megtisztított körmökre, majd hagyjuk megszáradni simán a levegőn, nem a lámpa alatt.

3. Jöhet az alap. Itt figyeljünk arra, hogy ha lehet ne érjen a lakk a körömágybőrhöz (érdemes visszatolni), a széleken az ujjak bőréhez, mert ez felbuborékosodáshoz, az pedig a tartósság romlásához és rövidüléséhez vezet majd! Ha kell, vigyetek fel bátran két réteget, de alapból nekem az egy is elég szokott lenni. Mehet a köröm az UV lámpa alá, 1-2 percre, bár ez teljesítményfüggő, nekem 9W-os lámpám van.  Ha ez kész, töröljétek át az alapot a fixáló folyadékkal.

4. Ezután jöhet a gél lakk, vagy egy sima körömlakk. Ha lehetséges, a sima lakkok közül érdemes erős fedésűt választani, mert a teljes száradás hosszabbíthatja az elkészítés idejét. Fontos, hogy a sima körömlakk a levegőn száradjon meg, teljesen koppanósra. Ha gél lakkot viszünk fel, akkor jön a szokásos művelet, lakk-lámpa. DE, itt nem fixálunk folyadékkal.

5. A fedés következik. Ha sima lakkot alkalmazunk és teljesen száraz, akkor mehet e fedőlakk, egy vagy két rétegben, de javaslom a kettőt mert szebb a fénye és sokkal tartósabb is. A gél lakk esetében nem fixáltunk, mehet rá ugyanúgy a fedőlakk két rétegben, és csak ezután fixálunk a folyadékkal.

És készen is vagyunk!







1 megjegyzés:

djkaty írta...

A 3 az 1-ben előkészítő folyadék mellett még a Bond is jó befektetés, mert segíti a körömhöz tapadást, így csökkenti a levegősödés veszélyét. Amúgy simán a fixált, átlátszó géllakkra lakkozok, és így is legalább 4-5, de sokszor 7-8 napig is tartós a manikűr. és simán le tudom mosni bármikor a gélről. Szóval teljesen bevált, főleg mióta a BTGN fedőlakkot alkalmazom a végén :-)