2012. szeptember 29., szombat

Mire vágyik a NŐ- a pénz nem boldogít?- De.

Sok mindenre.

Egy biztos állásra és megélhetésre, mert bár édes meg cuki a rózsaszín élet, ha nincs kereseted és biztos állásod, karriered, akkor bizony sok mindent nem tudsz majd kezdeni a nyűglődésen kívül, kivéve ha egy kőgazdag pasit fogsz magadnak. A pénze miatt. Mindegy hogy néz ki, milyen a belső értékeinek felhozatala, de gazdag. Ez semmit nem ér. A pénz meg nem boldogít... francokat nem! Mi az,hogy nem boldogít? Nélküle nem tudsz érzelmi és egyéb élményeket gyűjteni. Ha otthon ülsz 0-24, nem látsz szép tájakat, nem ismersz meg új embereket, nem szerzel új élményeket. Mondják sokan, hogy ehhez nem kell pénz. Hazugság. Ha el akarok menni kirándulni, akkor oda kell jutnom valahogy, ha nem is autóval ( benzinárak off), akkor busszal, vonattal egyéb tömegközlekedéssel, aminek a jegyárai véleményem szerint pofátlan mód magasak. Ja, ha autóval mész, akkor meg parkolási díj, szuper.

(weheartit.com)

Party? Szuper dolog, de hogyan, hova ha nincs egy fityinged se a belépőre? Ami még egy kis falubéli szüreti bálra is 600 Ft. Az italárak is magasak, még ha csak kólázol vagy egyéb alkoholmentesezel is. Van akinek ez aprópénz, de van olyan család, akinél nem, és látni lehet, hogy főleg a tinik körében mennyire ,,ciki" ez. Hálisten azért egy bizonyos kor után túllendülnek ezen az emberek, már aki, mert sajnos ellenpélda is akad dögivel.

Szép új rucik, jók is azok, meg a Bodishop meg a Sleek (szép dolgok, nem szólom le, aki teheti rendelje, vegye, de ezek pl már nekem is drágák). De ezeket nem tudja megfizetni akinek nincs magas anyagi háttere, de manapság ebben a hazában kinek van?- Mert, hogy a stílushoz nem kell pénz. Újabb közhely, mert kell. Ha az én bőröm problémás, de csak a gagyi alapozóra és krémre telik, ha telik, akkor nem segít majd. Igenis a drágább néha jobb, lásd arckrémek.

Öltözködj. Nem kell a stílushoz pénz? Miért nem, raboljak üzletet? Még ha turiban vásárolsz is, igen van sok olyan ember aki nem teheti meg azt sem! Nem magamra gondolok itt, de olvastam már máshol, hogy akinek nincs pénze az ne boltban hanem turkálóban vásároljon. De ha arra sincs? Pl kajára kell a pénz, nem ruhára?

És mit hoz a társadalom? Kirekesztést, ez a szomorú nagy igazság. Hiába vágyik a nő bármire is, ha nem teheti meg. a legfontosabb, fogadjuk el ezeket a nőket is NŐKNEK, még akkoris, ha nem tipegnek a legújabb Wedge sneakerekben, vagy nem a legújabb sminktrendeknek megfelelően sminkelnek.


Azért írtam le a gondolataimat erről,mert olvastam, sőt olvasom egyre több helyen, hogy a pénz nem boldogít, a pénz nem kell a stílushoz, de ki vagy mi, és minek álltatja magát ezzel? Szépen hangzik, vigasztalónak tűnik, de sajnos nem igaz. És hogy változtassunk, hogy nyitni tudjunk az új felé, először be kell ismerni ami van, nem ilyen szar közhelyekkel vigasztalni . Tegyél a munkáért? Mikor 20 beadott önéletrajzból 1-re érkezik válasz? Mi ez? Mit tegyen a nő, hogy érvényesülni tudjon? Kell egy nagy kalap szerencse, tőke... vagy egyéb, de azt az utat inkább ne is említsük mert nem nőhöz méltó.

Sokan szóvá teszik, hogy divat lett az ,,énjólmegmondom" írás a blogokon. Nem divat, csak szerintem merik vállalni végre a véleményüket a lányok,és ez helyes, nekem tetszik, nagyon is rendjén van, mert az a világ sem egy cukrozott macaron, vagy édes habos gesztenyepüré, hanem a valós élet egy kis kivetített tükörképe, szelete. Rossz, hogy azt akarják ne légy egyéni, ne legyen véleményed, mert akkor kinevetnek, kiközösítenek, kibeszélnek, miközben nem látnak beléd, mögéd, a lelkedbe, az eszembe. Ezt látom manapság a fiatalok körében. De a nőiesség lényege sajnos nem ez. Hanem a méltóságunk megőrzése, a tisztelettudás, a belső szépség ami kivetül a külsőnkre is, a kedvesség, az alázatosság, vidámság és ebből a sok sok apró molekulából összetevődő boldogság, boldog élet!



Mi a véleményetek?

Köszi aki olvasott, puszi Hajni




7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Jó volt végre egy ilyen cikket olvasni, felkészítelek sok támadás fog érni, ahogy engem is, akár hányszor leírtam őszintén a véleményemet. Abszolut igazad van, és egyetértek veled mindenben. Lehet áltatni magunkat, meg majd jönnek azok az emberek, akik tudod szeretetért kapják a kenyeret a boltban, meg az erkölcseikért, de sajnos nem így van.

Névtelen írta...

Kedves Hajni,

kicsit sarkos az írásod, de igen is van alapja. Van, akinek bármilyen kiadás extrának számít ami nem étel és rezsi. Annak mondhatod, hogy a Deichmannban vagy a kínaiban csak 5000 forint az őszi cipő, a stílus nem pénz kérdése. Aki soha nem szembesült azzal, hogy egy 900 forintos basic trikó megvásárlása sem fér bele egy hónapban, az sosem fogja megérteni.

mrs__kovacs írta...

Értem én a mondanivalód, és igazat is adok, de számomra a "a stílus nem pénz kérdése" kifejezés csak annyit jelent, hogy ugyanannyiért lehet a csúnya ruhát megvenni, mint a szépet. (konkrét példa: amennyiből egy nejlonos anyagú ronda virágos legginget vesz az ember, annyiért vehetne egy szép sortot. )

Pufifánk írta...

Teljesen egyet értek a soraiddal, jól összefoglaltad a mondanivalót. :D

hkorinna írta...

Nagyon tetszett ez az írásod és nagyon is van valóságalapja!! De szerintem ezt csak az tudja megérteni, aki már átélt hasonlókat... A stílus nem pénz kérdése szerintem abban az esetben helytálló, ha valaki vesz egy irtó ocsmány nadrágot a kínaiban mondjuk 5000-ért (nem azért, én is járok kínaiba), de vehetne helyette 2500-ért is szebbet, ha nyitottabb szemmel járná a boltokat.

Névtelen írta...

A stílus nem pénz kérdés. Van barátnőm akinek van már saját háza (mert elvégezte a középiskolát) saját autója, valamelyik szülinapjára kapta, ünnepekre 100ezres ékszereket kap a szüleitől, de stílusa nincs. Felöltözik úgy, mint egy ovis aki nem tudja mit mivel hordjon. A nadrágja nem megy a felsőjéhez, se a cípőjéhez, a haja borzalom. Pedig megvehetné magának a legdrágább és legolcsóbb cuccokból is a leginkább hozzá illőket, fodrászhoz is eljárhatna hetente, ha már ő saját maga nem tud mit kezdeni a hajával. Felvehetne valakit aki felöltözteti évszakonként... van rá pénze. De őt ez nem érdekli, így igénytelen az öltözete, a kinézete. Hiába a sok pénz ha nincs "stílusa", mivel őt nem érdekli h. néz ki, nekem sem fáj... az ő élete (nem vagyok az anyja h. megneveljem és megy a saját feje után úgyis). Nála sem pénz kérdés a stílus.

A minőség inkább pénz kérdés. Nem mind1, h. valaki 15ezret költhet egy nadrágra és ezért jóval nagyobb a választék... vagy van rá 4ezre és abból kell valamit kihoznia. A kínai boltokban lehet találni kincseket, de összességében mindenki tudja h. nem a minőség tárháza, nem mindegy h. kínai anyagból varrnak a kínai boltnak koppintott minták alapján, vagy egy nagy cég varrat Kínában minőségi anyagokból jobb varrónőket megfizetve.
A pénz igen is fontos, aki mást mond az hazudik. Szeretettel nem lehet megtömni egy gyerek hasát pl. A mai világ egyre anyagiasabb és az egy dolog h. mindenki abból gazdálkodik amilye van... de jobbat akar, a saját sorsába lehet beletörődik, de a gyerekének jobbat akar.
Ismerek nőket, akiket eltart a pasijuk. Most még szépek és h. eltartsák őket elviselik h. egy undorító pasi fektesse meg őket... sajnálom őket. Nem tudom h. nem köpik szembe a tükröt este, de az ő dolguk. Szerintem pár év és sírnak majd, mikor megöregszenek és a pasijuk lecseréli őket egy fiatalabbra vagy rájönnek h. igaz szerelemben nem lesz részük, csak megvették őket kilóra.
Armani, Dior sminktermékek nélkül lehet élni, egy LV táskától sem lesz senki több a másiknál. Az viszont szomorú, mikor egy családnak meg kell húznia a nadrágszíjat ha a gyereknek új cipő kell, mert kinőtte.

hajnoca3 írta...

Köszönöm a véleményeket! Mindenkinek a saját véleménye a jót és ezt így is tartom magam is jónak és helyesnek:) Lehet, hogy kicsit tényleg lesarkítottam a dolgot, de direkt ilyen pőrén szerettem volna kifejezni amit gondolok! Azzal amiket írtatok viszont én is egyet értek, olyan szempontból, ha valakinek van egy bizonyos kerete, és a rondát választja , vagy a számára előnytelent, akkor valóban nem pénz kérdése a stílus, de igazából és a másik szemszögre akartam kimondottan rátapintani, de értem és igazat is adok mindannyiótoknak! Nagyon hálás vagyok hogy írtatok, tényleg érdekelt a véleményetek, köszönöm !!!!! :)