2013. február 7., csütörtök

Valentin nap - utálom vagy szeretem?

Hát igen, ismét vészesen közeledik a Februári piros lufik és szerelmes párok amerikából átvett ünnepe, a Valentin nap! Van aki szereti, van aki utálja, de az biztos, az emberek 99%-a tud róla, már aki nem egy szemellenzővel mászkál az utcán :)

Egy ilyen csokornak minden nő örülne az biztos

Azt vettem észre, hogy divat lett leszólni ezt az ,, ünnepet". Én jómagam sem érzem ünnepnek, de egy kedves kis gesztusnak tartom, amikor az igaz szerelemben és szeretetben nem a pénz a lényeg. Nem az számít, hogy hány ezreket költ ránk a kedves, hanem,hogy szívből adja, és emlékezzen rá, szeressen bennünket az év minden napján. A gyűlölködőket azonban nem értem. Miért lesz jobb nekik attól, ha leszólnak valamit, negatív a kisugárzásuk egész nap és keseregnek, bosszankodnak, begubóznak. Én ha nem szeretném is tuti vennék egy jó nagy tábla Milkát ami megmelengeti a lelkem, ha már ennyire besavanyodott vagyok. Tényleg hülyeség, nem magyar hagyomány, DE,és itt jön a lényeg, aki szereti, annak az örömét ne vegyük el. Ha nem kapunk semmi nem érdekes, de egy kedves szó is ajándék. Tehát, ha belegondolunk bizony egy évben nem egyszer van Valentin nap, nem egyszer lep meg a kedvesünk, csak akkor nem ezzel a címszóval, tehát valamilyen szinten mindenki szereti ezt, nem? Mert aki azt mondja, hogy ő nem szeret kapni, az fix, hogy nem mond igazat, hanem álszent!

Csodás kézzel készíthető meglepetésötleteket találtam és gyűjtöttem össze a neten, amit az év bármely napján fillérekből vagy ingyen összedobhatunk és meglephetjük vele a szerelmünket:

1.Saját készítésű doboz édességgel: 

Csinálhatunk dobozkát fából, kartonból, vagy akár egy kis zacskót is kialakíthatunk Valentin stílusban, megpakolhatjuk piros és rozsaszín édességekkel, csokikákkal, tehetünk mellé kis üzeneteket, szerintem aranyos :)


2. Valentin lap

Sokkal személyesebb, ha mi magunk készítjük el,és itt aztán tényleg csak a képzeletünk szab határt , no meg a kreativitás és az anyagokban lévő lehetőségeink. Lehet szív alakú, fényes, gombokkal kirakott mint a képen, kövekkel kirakott, vagy ami a párunkra jellemző, lehet filc anyag vagy papír, ruha kihímezve, akármi, a lényeg, hogy szívből jöjjön!




 Készíthetünk édességeket a lap mellé csempészve ha kevésnek érezzük 

Tehetünk mellé kuponokat 

3. Egyéb, a kedvenceim:

 Igaz ilyet nem tudnék készíteni, de eszembejutott róla,hogy a kedvenc táblacsokiját átcsomagolnám valami általam szerkesztett és nyomtatott papírba :)
3D-s szivecske, írtó cuki :)

Két kedvenc pinterest V-day forrásom:



Rengeteg édes sütikép, és recept van itt, azok sem rossz alternatívák!

Ti készültök már? Szeretitek?

Köszi,hogy itt voltatok: Hajnitok




6 megjegyzés:

Unknown írta...

Mi nem szoktuk tartani. :)

Nóra írta...

Mi ilyenkor elmegyünk a kedvenc éttermünkbe, eszünk, beszélgetünk egy jót és sétálgatunk. Ennél több nem is kell :)

djkaty írta...

Mi is éttermezni szoktunk, pedig egyikünk sincs oda a divatért, de szeretünk különleges alkalmakat teremteni az együttlétre. :-)

mrs__kovacs írta...

Engem igazándiból nem hat meg, szerintem nem egy nap vagy egy időszak kellene az ember életében egy-egy évben, amikor kedveskedik a párjának, le nem szólom, de nem szoktam/szoktuk ünnepelni :]

Rami írta...

mi sem ünnepeljük, szerintem felesleges.
Ha meg akarom lepni, vagy ő akar meglepni, azt egy normál hétköznapon is lehet, sőt, szerintem kell is néha.
Nem szeretem, mert sok olyan párral találkoztam, akik csak gyilkolták egymást folyton, persze valentin nap meg röpködtek a plüssállatok, virágok, csokik.

lex írta...

Én elvagyok a Valentin-nappal, nem ezt várom szilveszter óta, de nem is zavar különösebben. Ugyanolyan csütörtök lesz ez is, mint a többi, de egyetértek djkatyval; ez is plusz alkalom, hogy a mindennapokban egy kicsit több időt és energiát szánjunk egymásra ^^

Amúgy én sem értem ezt a magyar leszólós mentalitást - én a Halloweent szeretem nagyon, a párom Írországban él és ott nagy hagyománya van, szerintem tök jó ünnep -, engem például a farsangtól meg a szilvesztertől ráz ki a hideg, mégse sopánkodok miattuk :D