2011. augusztus 3., szerda

Turkálós Haul és hogyan turizzunk

Sziasztok

Ma voltam turkálóban , méghozzá kilósban , és sikerült is találnom négy felsőt . Darabja így súly alapján kb 200 Ft volt , szóval megérte .

Mutatom őket képek formájában


 rózsaszín 


Ő is rózsaszín csak a képen nem 


Ő nincs rajta a csoportképen 


Tudom , hogy nem túl jó képek , de ilyenek sikerültek most . 

Most pedig írok pár dolgot , általánosságot , tippeket , hogy hogyan juthattok jó cuccokhoz a turkálóban , és mire figyeljetek amikor turkálóban vásároltok . 

A turizás szabályai , avagy turizz okosan :

Én szeretek turizni , szerintem a turik kincslelőhelyek . Sok jó és alig használt darabot találhatunk , de vannak dolgok , amikkel megkönnyíthetjük a dolgunkat , és biztosabbra mehetünk , amikkel tuti , hogy valami jó cuccal térhetünk haza . Először is fontos , hogy ha lehet időben menjünk , mert a szemfülesek már korán elkapkodják a jó darabokat . Fontos , hogy azt vegyük meg , amiben látunk fantáziát , tehát ne egy újabb porfogót szerezzünk , ezért gondoljuk meg mit is veszünk még akkor ha ha az olcsó ára csábít . Ami elsőre megtetszik , azzal be a kosárba , nehogy más elvigye míg meggondoljuk magunkat . Ráérsz később a próbafülkében úgy dönteni , hogy mégsem kell , minthogy mégis kellene és már nem . Amiben látsz fantáziát , de hibás , na azt gondold meg . Ha olyan hibája van , amit meg tudsz javítani , megéri az árát még úgy is , akkor vedd meg , de ha olyan a hiba , amit nem lehet megjavítani azt ne . Nem érdemes , találsz jobbat is , hidd el . Olyan hiba ami megoldható például , ha a varrás kicsit elengedett , leszakadt egy gomb . De ha eleve az anyag van kiszakadva , azt nem javaslom , hogy megvedd , mert nem lehet szépen megvarrni , hogy ne látszódjon . Érdemes inkább a kilós turkálókba menni , azok sokkal olcsóbbak mint a darabárasok . Márkás darabokat is találhatsz , cipőket is akár . Itt a méretezés ugye más , de ki van írva általában , hogy hogy is értsd a méreteket . Nézd meg nem nyom -e , nem hibás - e , mert azt nem lehet könnyen megjavítatni , sőt manapság egy sarkaltatás nagyon drága . Alapdarabokért is érdemes turiba menni , abból sokat találhatsz .  Ha vásároltál , mosd ki a szerzeményeket , mert ezeket a ruhákat vegyszerekkel kezelik . Ha ezekre figyelsz , tuti , hogy valami jó cuccal térhetsz haza . 

Puszi : Hajni 


1 megjegyzés:

Coco - Chanel írta...

A fehér a kedvencem. És szeretnem én is elfogok mostantól járni turizni mert a cosmo oldalán is nagyon jó darabokat láttam amiket turiból szereztek.
Amúgy kiraklak a blogomra. Ha gondolod nézz be.
http://divatdiva.blogspot.com/