2012. november 29., csütörtök

Könyv vélemény- A szürke 50 árnyalata

Biztos vagyok benne, hogy alig él halandó a Földön, aki ne hallotta volna még ezt a címet. Hatalmas sikereket zsebelt be a világ minden pontján E. L. James regénye, mely 3 részes. A szürke ötven árnyalata a nyitó kötet. Egy hétköznapi lány hétköznapi életét forgatja fel egy dús gazdag, csábító, és csodaszép arcú, mosolyű férfi, Christian Grey személyében. Anastasia és Mr. Gray között az első találka óta forr a levegő és érezhető a szikra, a láthatatlan feszültség, melynek végül nem tudnak ellenállni. Igenám, de a férfi nem átlagos kapcsolatot képzel el a lánnyal, hanem valami egészen különleges, néha már már perverz játékként értékeli a kapcsolatukat.


Ennyit árulok el róla ,ha még nem olvastad, mert nem akarom lelőni a tartalom lényegét és spoilerezni. Sokak szerint gusztustalan, undorító, prűdködnek itt balra jobbra. De szerintem semmi kivetni való nincs abban ha valaki ilyen könyvet olvas. Érdekes, és én elsősorban az érzelmeken keresztül fogom meg a témát, amellett, hogy a furcsaságok világát is megismerhetjük, mégis kiderül ki miért olyan a regényben amilyen... aztán a végén a lány , Mr. Grey-el marad-e ebben a furcsa viszonyban, vagy sem?




 Olvassátok el és megtudjátok!:) Én nem tartom magam prűdnek, teljesen nyitottan álltam hozzá a könyvhöz és nem bántam meg, hogy a sok lehúzó kritika ellenére kezembe ragadtam. Most már alig várom, hogy a Sötét ötven árnyalatát is elolvashassam, majd a Szabadság ötven árnyalatát... aztán a madarak azt is csiripelik, hogy film is készül belőle. Csak nem ez lesz az új őrület a Vámpírkorszak hajnalának leáldozása után? Lehetséges, mindenesetre olyan férfiak versengnek a férfi főszerepért mint a Vámpírnaplók Damon-je, Ian Somerhalder, a női szerepre pedig Mila Kunis nevét emlegetik. Nos, felkeltettem az érdeklődéseteket?:)

Köszönöm, hogy velem tartottatok, sok puszi: Hajnitok


9 megjegyzés:

Unknown írta...

sötét után a szabadság ötven árnyalata a magyar cím tudtommal!
olvastam, én is örülök, hogy a kritikák ellenére belevágtam, lehet, hogy "rossz" fényt vet rám, de imádtam:D

hajnoca3 írta...

Mindig elrontom :D Nem tudom miért, de nekem az már a Fekete 50 árnyalata marad, nem a szabadságé :D köszi,hogy szóltál! :D

Névtelen írta...

hát fogalmazni nem tudsz...

dotty írta...

én még nem olvastam, de lehetséges hogy belevágok angolul. ha nem akkor majd Karácsonyra ajándékként magyarul :) sok kritikát olvastam róla, de igazából én mindig is az ilyen könyvekért voltam oda, nem tudom "belül" milyen, de a kis történet a hátulján megfogott :)

Lujzi írta...

Én nagyon vártam, aztán elolvastam és nem kis csalódás volt. Egy dolog, hogy bizonyos részekről egyértelműen az Alkonyat könyvek jutottak eszembe, de szerintem a sztori sem túl izgalmas, az erotikus részét pedig bármely ponyvaregényben el tudom olvasni. Nem értem, hogy miért lett ennyire felkapott, valószínűleg csak a jó marketing miatt.

Dora írta...

Most olvasom a második részt, és tulajdonképpen amiatt kezdtem bele, mert annyi negatív véleményt olvastam róla, hogy gondoltam, csak azért is meg fogom tudni, tényleg ennyire rossz ez a könyv? :D Többen szidták a fordítást, és a könyvesboltban kicsit beleolvastam a magyar változatba - hát tényleg elég furcsa főleg a káromkodások lettek idegesítően lefordítva. Úgyhogy angolul kezdtem el olvasni, és nem bántam meg, angolul tényleg sokkal jobb. Az első rész nagyon tetszett, két nap alatt elolvastam, viszont a második közepe táján már kezdtem megunni a sztorit... :(

hajnoca3 írta...

Ó, köszönöm meglepően magasröptű kritikád, melyből roppant sokat tanultunk:D Ezentúl pedig csak annyit, hogy ha kell megadom az újság címét amiben már szerepelt írásom,és valamiért egy valós újságíró véleményére többet adok! Puszi :)

hajnoca3 írta...

Látszik, hogy valóban megosztó ez a könyv a közönség számára, érdekes, de kíváncsi leszek a második kötetre is, bár remélem nem unom meg én is a közepén :( Köszi mindenkinek a véleményét!:)

Névtelen írta...

"aztán a végén a lány , Mr. Grey-el marad-e ebben a furcsa viszonyban, vagy sem?"

Mondjuk én ezzel a mondattal megpróbálkoztam volna még egyszer:)