2011. október 20., csütörtök

Azok a régi szép idők ..... 60 as évek

Sziasztok


Ezennel kezdetét veszi a blogomon egy kis retro sorozat , mely a 60 - as évektől napjainkig körbeölelve körüljárja kicsit az adott időszakokra jellemző divathullámokat , történeteket , mottót , életérzést , sminkeket és egyebeket . Hirtelen szikraként pattant ki az ötlet a fejemből és elsőre rögtön s 60 - as évek jutottak az eszembe .
Ezen időszak mottója :
„Du sérieux dans la frivolité, de l'ironie dans le grave” (Komolyság a könnyelműségben, irónia a komolyságban) Hélène Gordon-Lazareff

A smink : 

 Twiggi , a stílusikon , rövid hajával és rajzolt alsó szempilláival új színt hozott a divatba és a sminkekbe 



Nagyon szépek és egyszerűnek tűnőek az erre a korszakra jellemző sminkek . Világos , természetes színek a szemhéjon , tupírozott frizurák , hullámos , fényes hajkoronák , csodás tusvonalak melyek megadták a smink ékét .

 Twiggis álszempillákkal

Szépségpöttyel , már erősebb rúzzsal



A divat :

Ha szavakkal kellene jellemeznem ezek lennének azok : fekete és fehér , visszafogottság és stílus . 

Többféle irányzatot figyelhetünk meg , volt egyszer a visszafogottan nőies ruhadarabok és a geometriai mintákkal megbolondított ruhadarabok . Hódított a fekete és a fehér , de mellette a geometriai formákkal feldobott ruhadarabok is jelen voltak a köztudatban .


Nézzétek a cipőjét , ugye emlékeztet benneteket egy mostani nagy divathóbortra? ( A divat köztudottan ismétli önmagát ) 



Képek forrása: weheartit.com 
Ötletmerítés: wikipedia.hu

Tudnék még millió szuper képet betenni , de már így is elég hosszú lett ez a bejegyzést . Remélem tetszett nektek és ti is szeretitek a retro-t és ezeket a stílusirányzatokat , várom a véleményeteket .

Szóval legyen ilyen sorozat ?

Puszi : Hajni  


Nincsenek megjegyzések: