2011. október 22., szombat

Hajápolási tippek amik nekem működnek

Sziasztok

Ebben a bejegyzésben olyan tippeket szeretnék veletek megosztani , amik közül nyilván sokról hallottatok már , de kérdés , hogy igazak - e és beváltak-e?  Összegyűjtöttem nektek párat , amit én használok és alkalmazok a hajápolásom során , legyen szó akár mindennapos hajápolásról vagy festésről .




Hajmosás :

Ha váltogatjátok időközönként a samponotokat az jó , ugyanis huzamosabb használat után a fejbőr és a haj megszokja az adott terméket és hamarabb zsírosodik . Az is jó , ha bizonyos hajmosásonként , pl kéthetente egy másik fajtával mostok hajat .

Mindenképpen használjatok balzsamot vagy hajpakolást , mert írtó selmyessé teszi a hajat . A hajpakolások mivel kíméletesek használhatóak balzsam helyett is , de a hajtövekre ne kenjétek őket , mert előbb zsírosodik tőlük a haj .

Ha a hajmosás végén langyos vízzel öblítitek át a hajat , fényesebb lesz mintha forróval .

Hajmosás után hagyd , hogy a törölköző beszívja a hajadból a vizet , ne dörzsöld . Az roncsolja is és nehezebben is fog megszáradni , mert sok nedvesség marad benne , ha kell fél vagy egy órát  is várj törölközővel a fejeden , hidd el , megéri .

Ha lehet fa fogú fésűvel rendezd hajkoronád , ez kevésbé statikus , nem röpköd a haj és egészségesebb is mint műanyag társaik .

Hajfestés :

Jobb színezőt használni , abból is ammóniamentest , mert kevésbé árt a hajnak és kevésbé roncsolja a szerkezetét . ( a festék megnyitja a haj felső rétegeit és így szívódik be , átalakítva ezzel a szerkezetet , itt nagyon káros rá az ammónia )

Jók a habállagú hajfestékek , nem lehet elrontani , pillanatok alatt megvan , olyan mint egy hajmosás .

Nem igaz , hogy fokozatosan nem lehet hajszínezővel világosítani a hajat ..... nekem sikerült , de persze ehhez idő kell , 3 hónap alatt sikerült sötét barnából szőkést elérnem úgy , hogy mindig egy árnyalattal világosabbra festettem a hajam . Tehát a kulcsszó itt a türelem és a fokozatosság .

Ha festett a hajunk , érdemes ha legalább az egyik termékünk festett hajra való , pl sampon , balzsam vagy spray .



Általános tippek amikről már hallottam :

Télen húzz sapit , a hajunknak sem jó a hideg .

Ha száraz sampont használsz , egy nappal eltolhatod a hajmosás idejét . 

Használj hajfénysprayt , a haj meghálálja .

Soha ne menj ki hidegben vizes vagy nedves fejbőrrel és hajjal , egyrészt elkezdhet hullani a hajad ha megfázol , másrészt nagyobb problémák is lehetnek belőle .



 Nektek mik a megszokott rutinjaitok ?

Puszi : Hajni  

Nincsenek megjegyzések: