2012. május 16., szerda

Rozi rovat :)

Telnek a napok,és a kicsi sünink kamaszodni kezdett mint kiderült, ugyanis most van nála a tüskeváltás időszaka. Erre vettem neki a Dm-ben egy teás mentás aloeverás testpermetet, ami enyhíti szegényemnek a viszketést és a bőr szárazságát, szóval most nem egyedül, hanem ketten együtt teszteljük a testpermetet! Lesz róla teszt, megírjuk :D A kicsi Rozmók imádnivaló mint mindig, sokat alszik, eszik, nődögél. Rosszcsont, minden nap szinte fürdetni kell mert összekoszolja a lábikóit. Hoztam róla nektek pár képet, mert múltkor is örültetek nekik ! Időközben mióta ezt a posztot megírtam végetért a tüskeváltás, de a spray jó szolgálatot tett, szóval a közös tesztünket hozom majd. Amúgy akármilyen állatkátok van, írjatok róla bátran, vagy mutassatok képet, szívesen nézegetem a hhajnika322@freemail.hu címre bármikor írhattok, akár kédéseket is pl a süni tartásról ha valóban azt szeretnétek tartani, ja és tippjeim is vannak a szülők meggyőzésére, ha szeretnétek lesz róla poszt, csak szóljatok ;) . Na nem szaporítanám a szavakat, jöjjenek a kis modellem képei:

 Kukacvámpír

 Bújócska- imád játszani

 Szabadon szeret futkosni is, mindig szlalomozik anyu virágai között :D 

És hát a kis mormota, elaludt , konkrétan amíg a kezemmel az ölemből a monitorig emelem, képes elaludni :D

 Minimancs

 Pancsolunk, amit sokszor kell mert egyesek mindig összekakizzák a lábukat :)

Szóval várom a kérdéseiteket , a kis állataitokról a sztorikat, bármit :)

Puszilunk titeket Rozikával!


Puszi: Rozika és Hajni

7 megjegyzés:

Csipkelány írta...

Irtó édes meg minden, de nem vagyok biztos benne, hogy ezek a dolgok neki olyan jót tesznek :S Mármint fújkálni valami spray-vel, meg fürdetni? Nem tudom, őszintén szólva még nem láttam nagyon ilyet, csak nehogy legyen valami baja. Amúgy imádni való, ne érts félre, csak aggódom, hogy hát neki mégis a természetben a helye. :)

Viktória írta...

de cuki :)

Endi írta...

Iszonyat édi:DD Az utolsó képen mintha rajtakaptad volna ahogy a csillaggal... :$ :DD

Thündérke írta...

cuki:)

szexiscsoki írta...

szia,
kérlek ne haragudj, hogy beleszólok, ne vedd sértésnek, de a sünciket nem szabad túl gyakran fürdetni, mert kiszárad a kis bőrük. szóval ha megfogadsz egy baráti jó tanácsot, ne fürdesd ilyen sokat. a sünik olyanok mint a cicák, tisztálkodnak maguknak, de hát te is láthattad már ahogy mosakszik Rozika, elvégzi ő azt magának amit kell. egyébként baromira édes (:

hajnoca3 írta...

Sziasztok :)

Tudom, hogy nem szabad minden nap pancsoltatni , ő az almában forgolódva mosakszik:) A sprayről tenyésztők véleményét kértem ki, ők ajánlották, hogy testpermetet vegyek neki mert az jó lesz rá amiben van aloevera, mert enyhíti a viszketését és el is múlt neki azóta, és mikor használtuk nem is vakarta annyit:)Ha tiszta kaki a háta, a lába, a körme alatt, akkor pedig nem tudom egy sima babapopsitörlővel ami szagmentes letisztítani, próbáld meg egy süninél, meglátod, lehetetlen küldetés ! Csakis babahabfürdőt használunk, azt is minimálisat és csak akkor ha annyira összekakizza magát ( ami fertőzésekhez vezethet), hogy nem hagyhatom úgy. A tartásáról meg azt mondom, kutyust tartasz? Cicát, hörcsögöt, nyulat, csincsillát, halat stb. tartasz? Igen, őket nem sajnálod? Ő mindent megkap, akármilyen más állathoz hasonlóan, sőt. A legfinomabb élő falatokat kapja, minden nap ha elég meleg van kiviszem kint futkos órákat. Rendszeresen 3 havonta vagy 5 havonta ( gyógyszer függő) féregtelenítve van. Mivel tenyésztett süni, nem olyan mint a nálunk honos keleti sün, ne őhozzájuk hasonlítsátok, sokkal kisebb és másabb. Olyan mint egy tengerimalac, méretre is kb, bár Rozika kicsit kisebb mert eleve nem az a kövér fajta, eszik sokat de nem látszik meg rajta, a tesója is ilyen aki egy Dóra nevű lánynál van, az ő neve amúgy Pötyi :) Szeretem, imádom, csak olyat teszek ami neki jó, napi kontaktban vagyok süntartókkal és tenyésztőkkel! Ő sosem élt szabadon, ha elengedném meghalna ..... főleg, hogy nálunk nem is honos állatról beszélünk! Ha még bármi kérdésetek van szívesen fogadom :)

Csipkelány írta...

Igen, közben a barátom is mesélte, hogy vannak direkt ilyen sünik, én nem tudtam, hogy nem a "szimpla kerti süni". Csak ezért írtam :D Ez esetben viszont boldog Sünt :) Nagyon cuki!